Nyckelring

Igår satt jag och kolla på nätsidan DanskDesign och såg då bla nyckelringar designade av Georg Jensen. Just en sådan kom Per hem med idag och han trodde inte jag visste vad det var. Hade jag inte sett dem igår hade jag nog inte vetat vad man skulle ha den till, han blev lite snopen. Ibland ska man ha lite flyt...
Nyckelringar kan man vara utan, men denna var fin så den blev min.

Georg Jensen Ellipse Nyckelring

Hos oss!

Ännu en solig dag till enda. Vi åkte till Ystad en sväng ikväll för att äta en bit mat och promenera vid havet. Vilken kväll! Det vär säkert en bit över 20 gradet i vattnet så man blev riktigt sugen på att ta sig ett dopp. Vi får nog ta och besöka stranden i morgon...



Pallen är designad av Ingvar Kamprad. Den fick vi i inflyttnings present av mina kära IKEA mammor, skulle gärna se att vi inskaffa oss fler.



Utemöblerna kommer från IKEA. Här intas oftast vår frukost...






Denna stilrena termometer kommer från Russinnet


?

Vem köper en flugsmällare med fiberstrå och råstfritt skaft för 449:-?

Design: Erik Bagger 


Rosendahl Flugsmällare

Fotot hämtat från Danskdesign

Bada

Vi har fått en ny rutin...vi badar på badet varje dag. Det gäller ju att passa på medan sommaren är här. Vi vet ju hur det brukar vara i Sverige, lite sol och resten regn. På tal om regn så skulle det göra just det på lördag och sen bara bli svalare. Det är inte helt fel att vara mammaledig i dessa dagar, men trots att det är ett halvår till hemma börjar paniken smyga sig på. Fick i dagarna hem schemat för nästa år, så nu vet jag hur jag jobbar i tex Juli 2009. Tänk att man då ska lämna bort lille Hannes.

Inspiration


Lampa, 2399:-

Skulptur, 1099:-

Bricka, fr 199:-

Ljusstakar, fr 133:-

Skulptur, 999:-

Allt detta kommer från BoConcept

Trädgård

Om vi hade tid och pengar skulle jag gjort om vår uppgång till huset. Skulle vilja ha stora plattor, stenar, armeringsjärn, murgröna samt krukor och fågelbad. På Löddekopingeplantskola hittar man krukor och fågelbad av keramikern
Jonte Schlenz.

Allt ordnar sig till sist

Så har man kämpat med att få Hannes att dricka välling sen han var 4½ månad och nu går det som en dans. För en vecka sen trodde jag inte att vi skulle sluta amma på länge. Så nu är det helt slut! Han visar inte att han på något sätt skulle vilja ha mer och det är så skönt. Nätterna går bra, sover till fyra, då han vill komma över i vår säng, somnar om och vaknar vid sex och får välling för att kunna sova ett tag till. Jag har svårare för att sova, jag är så van att vara vaken tusen gånger om natten att jag nu bara ligger och tittar i det blå. Efter att ammat två barn till året kan jag bara konstatera att det ger sig till sist av sig själv. Är man som jag, att det går bra att amma var som och när som eftersom det inte är ett problem för mig, ska man nog ta det med ro. Det är många som inte hade klarat av att hålla på så länge som jag och då måste man väl göra något åt det. Barnen känner väl sånt på sig och fogar sig efter ens inställning. Jag skrev ju för ett tag sen och var så frustrerad över hans ätande på dagtid. Även detta har blivit bra, den lilla krabaten äter med god aptit. Nu lämnar jag ammandet bakom mig och ska inte ta upp det ämnet fler gånger.

Födelsedag



Vilken födelsedag!
Det blev fint väder, god mat och fina presenter, bl a den fina joggingdressen från shampoodle och bilarna Streamliner som belönats med Utmärkt Svensk Form från Urban Living. Tack alla!



      

Hannes


Vår dag

Vi är riktiga utetroll...varje morgon när vi ätet frukost säger Jonathan;
-Ska vi inte ta vår promenad? Vi är ute o går när alla i kvarteret sitter och äter frukost.
Även idag var det väder för att besöka badet. Det är så härligt att se barnen plaska och göra av med lite energi. Sen får vi åter tacka våra vänner med poolen för en utsökt bjuda-in-sig-midda. Hannes tyckte dock inte det var lika roligt att sova borta (som vanligt) så vi for hem lite väl tidigt. Men det blir ju 1- års kalas här i morgon så det gäller att vara utvilad inför paketöppnandet.


Kvällens vill ha

Letar efter små och funktions dugliga nattduksbord. Hittade dessa på inneonline för 1290:- som jag tycker är lite väl mycket pengar. Man borde ju lätt kunna göra dessa själv. Jag ska nog ta och prata med min far om detta.

F hylla Maze

SOL

Vilken härlig dag! Sol och bad det är precis vad barnen behöver. Vi har naturligtvis tillbringat dagen på badet och kommer så att göra de närmaste dagarna. Jonathan simmar och dyker vilket känns så skönt med tanke på simskolan till hösten. Det går riktigt bra med att sluta amma, Hannes visar inte att han vill ha och jag småpumpar lite för att lätta på trycket. Det känns riktigt konstigt att det "redan" är slut. Nu ska man aldrig göra det mer. Två små gulliga barn räcker för oss.


Bollar

Snart väntar den stora dagen för lillen som Jonathan brukar säga. Han blir nämligen 1år nu på lördag. Det är inte lätt att komma på vad han önskar sig, men det slog mig precis att han älskar bollar... Därför önskar han sig super många plastbollar som han kan ha på sitt rum och krypa rundor bland.


foto: Isabelle


Tut tut

Detta är roligt, att få klättra och framför allt tuta på Jonathans stora traktor.....Det kommer inte dröja länge förrän han kör runder som en liten galning och tutar på allt som kommer i hans väg.


Grill tips!

Ett gott tilltugg till det grillade är bananer lindade med bacon. Första gången vi åt detta var när vi besökte våra fd grannar och sen dess är det ett måste till grillningen.


Kuddar

Jag känner mig lite trött...Hannes "får" inte amma på natten mer och det sätter sina spår. Fast det hade väl varit lite synd att lägga sig på dessa fina kuddar av lin och bomull från Ferm Living


Varmt

Har värmen kommit nu! Jonathan är glad, för då blir det att åka till badet i eftermiddag. På tal om värme så hitta jag dessa underlägg för varma grytor o glas på hetta. Bra att bara ta fram ett underlägg till alla grytor istället för flera.


Hastigt slut

Hoppas att det nu blir som de lovat...fint väder. Jonathan går här hemma och är uttråkad för det inte finns några att leka med, alla kamrater är på semester. Men blir det fint väder kan vi ju vara på badet dagarna till enda.
Hannes börjar bli frisk. Han har förmodligen haft jätte ont i halsen och pga det slutat amma. Det är bra, men aj så ont det gör på mig....det blev väl kanske lite hastigt slut. För det hoppas jag att det är, snart helt slut. Nu åker jag ner och handlar en pump.

Mera ringar

Tänk om man hade en systemkamera.....då kunde jag visat mina ringar på ett mycket bättre sätt. Men jag får nöja mig med min digitalkamera att bra tag till. Tyvärr vet jag bara var ringen längst ner till höger kommer ifrån och det är evaeeriksson  Det skulle vara mycket roligt att veta vem som designat de andra, så är det någon som känner till något om detta får ni gärna lägga in en kommentar.


Ringar

Handgjorda ringar av den mexikanska glaskonstnären Orfeo Quagliata. Från Urban Living.


sjuk

Hannes är sjuk så jag återkommer när han tillfrisknat.

Ikea

Satt och kolla runt lite på IKEAs sida och såg att det har kommit in en del nya saker som jag inte såg sist jag var där. Så snart får det bli till att åka dit.


Gunvor metervara, 39:-m

Norden matbord, 2795:-

Vaken glas, 49:-

Rusig gunga, 89:-

Kvällens vill ha

Väckarklocka Nikki - Metall

Kvällens vill ha från pid. En stilren diskret väckarklocka för 373:-

Mamma gungstol - Vit

Gungstolen Mamma tar dig i sina armar och ger dig ett lugnt välbefinnande, enkelhet, elegans och njutning. Det skulle vara spännande att prova denna och se om den är så fanstastisk som det står. Priset säger ju oss att den ska vara något ut över det vanliga, 50 305:-

Sista dagen ...

Sista dagen på semestern...känns lite vemodigt. Per ska nu tillbaka till Kastrup efter en kort vistelse på Sturup (eftersom de stänger Sterling kontoret där). Vi åkte till Kulhuset  i Trelleborg med barnen så de fick rasta av sig.

      

Som pricken över denna dag åkte vi och fick en god middag hos min syster. Därefter blev det en promenad på gågatan i Ystad. Första gången Hannes åker denna vagn.


Hitta sig själv

Oj, där är en Hannes till! Efter frukosten kröp Hannes rundor och hitta spegeln. Han tyckte det var superskoj att pussa sig själv.

             

      

Mina tavlor

Det var ett tag sen jag visa min konstnärliga sida. Ibland måste jag ta fram min konst och kolla till den. Jag har lite planer på ett rum i källaren som vi kommer att göra till ateljé lite längre fram. För tillfälligt kan man kika in på bloggen och är man intresserad av något är det bara att höra av sig.










Höst!!!

Fast det är mitt i sommaren längtar jag lite till hösten. Det finns inget härligare än att tända ljus och mysa med en filt i soffan. Tiden går ju så fort, så vi hinner väl knappt blinka förrän det är jul. Min syster kom idag och fråga vad vi önska i julklappat..Ja, man ska vara ute i god tid!


Krokar


Esmeralda väggkrok  499:-  designonline
 
Wire Coat Rack Tom Dixon  2 300:- urbanliving

Quasimodo Trend Collection  349:-  scandinaviandesign

K-line smallhanger  1129:- designonline


Tinas kök

Omslagsbild: ISBN 9789171307088, Tinas kök : Nya recept och tips från SVTs program Mat  Har precis inhandlat denna kokbok Tinas kök. Här hittar man nya och lättlagade recept som ger en lust att stå vid spisen... Fast jag tror att det kommer bli så att Per lagar och jag dukar och gör det fint. Förmodligen blir det något från denna bok nu på lördag när vi ska ha celebert besök...

Glasriket

Då var vi åter hemma från vinst resan i Glasriket. Det var en trevlig liten resa. På vägen upp stanna vi i Lessebo och åt den godaste Thai mat vi smakat på länge. Sen fortsattes det till Kosta med glas tittning och Hyttsill på kvällen.
Nu ska det ta ett bra tag innan vi sätter oss i bilen igen och åker så långt. Det har blivit 120 mil på fem dagar, men det har gått över förväntan.


Sälja bilen

Vi har bestämt oss för att sälja vår andrabil (inte utan ångest). Dels för att jag går hemma i ett halvår till, samt att det  inte är direkt billigt med två bilar. Jag tror inte att bensinen har nått sin gräns, det lär inte dröja läng tills vi får betala 20:- för en liter. Man kör onekligen mer bara för att man har möjligheten, det finns både cykel och kollektiv trafik. Fast den dagen då jag börjar jobba kommer jag nog sakna vår lilla bil, men man vänjer sig.. Hannes hjälpte oss med att få den städad och fin idag.


Färgstarkt

Jag har precis upptäckt en helmysig sida som heter Färgstarkt. Det är en tjej som heter Carola som designar & syr helt underbara barnkläder mm i glada färger & mysiga mönster!





Wolf Creek

Wolf Creek
Bild: Scanbox Entertainment

Vi var hemma hos våra trevliga vänner o grilla. Efter den goda maten blev vi sugna på att se en film så Per o H cykla ner i byn och hyrde denna verklighetsbaserade skräckfilm, WOLF CREEK.
Tre ungdomar ger sig ut på campingresa i Australiens vildmarker. Efter problem med bilen blir de strandade mitt i ingenstans. Som "tur" är stöter de på en trevlig landsortsman som erbjuder sig att fixa bilen, utan några egentliga alternativ följer de ovetandes med... Detta är en film som sätter fart på alla ens känslor. Alla barn bör sova och så ska man inte se den om man är själv.


Göteborg

Då var vi hemma igen! Vi tog oss en liten tripp till Göteborg i ett per dagar för att gå på Liseberg med kusinerna och farmor o farfar.  Det var första långa bilresan för Hannes och det gick bra. Men att vara på Liseberg mitt i sommaren bland alla andra är ingen hitt. Det var jätte fint väder och skoj på alla vis, förutom att man måste köa länge till alla karuseller. Att köpa åkband är nästan inget att rekomendera, för man hinner inte med att åka så mycket. Eftersom väderat var så fint och alla var goa o glada hade barnen det skoj. Jag tror inte att de tyckte det var så jobbigt med väntan. När vi nu var så nära våra vänner i Göteborg passa vi på att åka över till dem på lite lunch innan vi åkte hem.

      
      

Lampor

Kolla runt på nätet och hitta dessa snygga lampor på Marie-et-ka 
Det fanns ingen beskrivning eller pris.

       


Design

Islänske industridesignern  Olafur Omarsson har designat århundradets snyggaste cykelställ, kallat 'Standby'. Helt i ek. Vilken skillnad mot de tråkiga galvaniserade cykelställ man brukar se.

Sommar

Var är värmen? Vi längtar tillbaka till stranden. Här har Jonathan grävt en egen
pool. Han är lite rädd för havet så det här passar honom bättre. Det är ganska
bra att han inte bara kastar sig ut i havet för då kan man aldrig slappna av.
Hannes kommer däremot nog vara mer på hugget än storebror. Han blir en fart fylld kille.


Sliten

Sitter nu här och klarar knappt av att lyfta ett finger...vilken träning.
Vi sprang först, bara det hade räckt för min del. Sen gick vi in i brottarlokalen
och fortsatte med brottarträning. Att slå en kullerbytta känns som att bryta
hela kroppen och så blir man yr i knoppen. Man är helt enkelt för gammal
för fysträning. Vi får väl se om jag kan stiga upp ur sängen i morgon.

Träning...

....hoppas jag att det blir ikväll. Pingis barnen har fysträning vid ankedammen och det lär vara riktigt tufft. Jag som inte direkt har tränat sen jag sluta spela fotboll för ett antal år sen. Jag kommer inte kunna gå i morgon. För mina promenader på egen hand (utan barnvagnen) räknar jag inte som träning, fast de gör nytta. Fast vi får se hur Hannes och vädret är i kväll. Jag kommer kanske inte iväg.

Balans träna

Dessa cyklar ska visst vara bra som en första cykel till barn.
Då lär de sig hålla balansen så de inte behöver stödhjul sen. Har 
inte sätt de säljas i Sverige, men grannlandet Danmark har dessa.

  Løbecykel - Cross model sølv/rød

Kvällens vill ha

Ur snygga tofflor från hasbeens.se 
Jag tror nog att de bruna föll mig bäst i smaken. Undra om det skulle
kännas mer sommar om man fick gå runt i ett par, en varm kväll vid havet.


Lek ålder


Detta från Urban Living är vad Hannes nu tycker är roligt att leka med.
Fast det är naturligtvis roligare om Jonathan bygger med klossa och han
får riva...

Rea

REA       REA       REA       REA       REA       REA............RUSSINET



             
      


En sten föll....

...från mitt bröst. Jag höll på att bli tokig! Varför skulle det inte gå att göra
ett kollage? Men titta nu så fint det blev.
Skulle man ha så mycket pengar att men inte visste vad man skulle
göra av dem. Skulle jag köpa en Ball chair, Åskbollen för 49 500:- till barnen.
Detta hittar man på  scandinaviandesign.com



CH_445/Wingchair,  en äkta Wegner, finns inget pris utsatt

Klotskål - Jonas Lindholm, 5000:-
Block bänk, 8880:-
Ball chair, Åskbollen,  49 500:-


Sol = lite blogg

Det sprudlar inte av inlägg för tillfället...vädret är för bra för att sitta
inne vid datan och blogga. Vi tillbringar den mesta tiden
i flytande form = vatten. Satt hela kvällen i går och försökte mig på att
göra kollage, men det ville inte som jag så även det är en anledning till
att det är lite inlägg. Återkommer med ett kollage när jag fått rätt på
klipp o klistrandet.....

Bruce Springsteen

 Idag åkte min syster upp till Göteborg för att se Bruce...
Jag skulle kunna göra mycket för att vara i hennes kläder.
Per och jag var och såg honom för ett antal år sen, vilken
upplevelse....
Fast vi får glädjas åt det fina vädret som vi har haft idag på badet,
medan hon har åkt buss.
Jonathan simmar mer under vattnet än över. Har blivit riktigt bra på att ta armtag.



       

                                                                            


Kvällens vill ha

 Nova Star Cuff Hood latte



      Snygga kläder från funkybaby.se och ajabajakids.com

Ingen lugn stund

Nu är det full rulle här hemma. Hannes ställer sig upp mot allt
och var till och med på väg upp i trappan idag. Så nu är det bara
grind som gäller. Det blir nog en liten vilding....
Han har blivit lite bättre på att äta, vi fick i honom en halv burk
mat igår. Jag köpte en ny sort för 1 åringar (där är mer smak i dem)
som han nog gilla. På BVC mena de på att vill han nu äta macka o
filmjölk, låt han göra det, han vill säkert ha andra saker sen.

Sommar

Då var vi hemma igen efter en mini mini semester i stugan. Det
var underbart på stranden igår, Jonathan låg i det 18 gradiga vattnet
hela dagen. Det var tänkt att vi skulle stanna en dag till men det
blåste så idag. Så vi åkte hem till badet istället.

                   

Hoppas vi nu kan bada några dagar till, innan det dåliga vädret kommer.
Båda barnen älskar vatten.

Vi vann..

Fick precis ett mail som tala om att vi vunnit 2:a pris i en tävling på
recept.nu:

Övernattning på Hotell Björkängen i Kosta, 1 natt för 2 per

Hyttsill på Kosta Glasbruk

6 st vinglas Friday design Erika Lagerbielke, Orrefors

Ölandspasset

Kalmarpasset

Glasriketpasset



Friday

RSS 2.0