1:a advent

Hoppas att ni alla har haft en trevlig första advent. Här hemma blev det advents paketet som blev dagens stora höjdpunkt. Det är första året vi kör igång denna tradition, då man kommer få paket på adventsdagarna.


Foto:Ulrika

En del måsten..

Det hör inte till vanligheterna att jag bloggar på en helg men ikväll blir det annat än att sitta i soffan och ta ett glas vin. Jobbet börjar närma sig med stormsteg (tisdag) och det är en del här hemma som jag känner måste göras innan. Bilden visar ett av dessa måsten, ni får hålla er till tåls med vad det kommer att bli. Ha en trevlig helg!


Vinna?

Då var det ännu en intresant tävling som man hoppas vinna i. Kolla in den här.


Julstämning

Idag har det kommit fram en del julsaker, så här börjar julstämningen infinna sig. Bilden visar ett loppis fynd som fick sig en omgång av den svarta spryburken, resultatet blev passande i vårt kök.


Knäckig äppelpaj


6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk 

Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.




Foto: Ulrika


Tävling

Lammskinn från Drefseryd

Va med och tävla om ett fårskinn hos Drefseryd Gård. Nu vill jag vinna....

Snöbollar

Det är så här det ska se ut..som små snöbollar nerbäddade i snön. Vi har haft ännu en dag med pulkåkning, men det blev nog den sista för nu. Plusgraderna kommer snart smygandes och om det blir som det brukar i Skåne med vintern så var väl detta vad snö vi fick. Vi får hoppas på mer snart, för denna ljusslinga från IKEA gör sig bäst i snö.

 
Foto: Ulrika


Härliga vinterdagar

Vi har haft en underbar helg med snö och sol. Det  gäller att ta vara på alla dessa dagar som oftast är lätträknade här nere i Skåne. Barnen stortrivs! Vi får hålla tummarna att den blir kvar till förta advent, vilket hade förhöjt julstämningen.


MUUTO

Nu har jag blivit ägare till en Muuto lampa designad av Mattias Ståhlbom. Då har jag bara en önskan kvar i denna hall och det är fårskinnet som jag skrivit om innan som jag vill ha liggande på bänken. Jag väntar på att julbodarna i Malmö ska slå upp sina portar, för jag har för mig att man kan fynda fina skinn där för under 1000 lappen.


Foto: Ulrika

Kvällens vill ha

Denna superpraktiska "bläckfisk" med nio armar i gummi för shampoflaskor och duschkrämer skulle inte vara fel att ha. Dels kan man lätt få ut det sista i flaskan genom att hänga den upp och ner samt att slippa flaskor på golvet. Finns att köp på formodesign och designtorget.

Före och efter

Nu är ett av mina loppis fynd målade. Lampskärmen är inte riktigt rätt, men när jag åter är tillbaka på jobbet (om två veckor) får jag se om jag kan hitta en passande. Fast jag tror inte IKEA har riktigt det jag söker, jag tror det hade varit roligt med något ovalt/runt/utstickande.....det får nog bli till att göra en själv om priset ska hålla sig till vad iKEA kan erbjuda. Just nu får nog ljusstaken ställa sig i ett skåp i väntan på rätta skärmen. Tiden för att göra en just nu finns inte. Det får bli efter jul när alla juleljus är nertagna.

Ljuspunkt

Nu har de kommit..."Ljuspunkt" som är ett samarbete mellan Röda Korset, Konstfack Humanity och ICA. Av varje såld förpackning går 30 kronor via Röda Korset till katastrofdrabbade områden i världen.

"Genom att köpa dessa bidrar du med att skingra lite av världens mörker och tända ett hopp för andra medmänninskor."



Foto: Ulrika

Tålamod

Ha tålamod...Det pysslas så mycket här hemma att inläggen blir lidande. Jag har lite panik...för om två veckor så börjar jag åter att jobba och det vet man hur det kommer bli. Stressar hem för att hinna se barnen innan de kryper till sängs och sen måste man själv få sätta sig ner en stund. Julen kommer med ilfart och med den en massa andra saker. Så jag kommer nog inte bli lika flitig här på bloggen som nu under min mammaledighet. Men det är så roligt att blogga, få trevliga kommentarer och framför allt läsa alla andras underbara bloggar att jag nog kommer hamna framför datan ett par kvällar ändå. Tiden och orken får utvisa detta. Men för att inte behöva titta in hos mig dag efter dag och upptäcka att det inte kommit in något skoj kan man ansluta sig till bloggkoll. Du sparar tid och den ska du vara rädd om. Lägg upp dina favorit bloggar och besök dem endast när det gjort något nytt.

Tidlöst

Tekannor brukar det bli när jag drejar, der är en utmaning och så kan man få ett roligt uttryck på dem. Denna tidlösa tekanna  och mugg i porslin kommer från danska Normann Copenhagen och är designad av Ole Jensen. Detta kan köpas på Vit Design.



Lyktor

Idag köred jag igenom en liten by som heter Skivarp, där finns en underbar butik som heter Klorofyll. Tomten tyckte att vi kunde gått få en lite tidig julklapp. Det säljs lyktor i var och varannan butik idag men trotts det så har jag aldrig hittat just precis vad jag gjorde idag, dessa är i en liga för sig. Vad tycker du?


Foto: Ulrika

Loppisfyndat

Just nu känner jag mig lite snurrig...det kunde varit av vinet som vi drack till middan men det är det ej. Jag har varit på loppis både igår och idag och naturligtvis så blev det lite fynd. Mannen tycker att jag har blivit lite väl tokig, så jag bestämde mig först för att inte visa vad jag inskaffat för då skulle han nog stoppa ner dem i soporna med en gång. Men så gick dagen och jag är av denna sort att jag har svårt för att inte visa vad jag blivit glad över så han fick se, men det blev som jag trodde...F vad fula. De åkte som tur ej ner i soporna. Det roliga är att han kommer att tycka om dem när sprayburken varit framme. Den gör underverk! Både ni och mannen får vänta på resultatet. Skoj!!!

Utställning





Som ni säkert läste i ett tidigare inlägg så ska jag vara med på utställningen som Juniform har dragit igång. Denna kommer att visas här på min blogg den 2 dec. Själv längtar jag jätte mycket, för i detta nu så vet jag lika mycket som ni.(förutom att jag själv vet vad jag har bidragit med) Det är hela 53 bidrag som kommer att presenteras. Här kan du se samtliga deltagare.

Juniform skriver:
Från Finland till Philadelphia börjas det att sys, fotograferas, fixas och målas och den 2:a december blir det stort vernissage här i form av ett fotocollage av de inlämnade bidragen. Alla bidrag kommer även att kunna ses i större format på respektive blogg.



Barnen vill ha

Denna härliga barnlampa Zoolight designad av Ramin Razani är tillverkad i tålig polypropylen. Den är utvecklad med högsta barnsäkerhet och enligt CE standard. Det bästa är att lampan aldrig blir varm. Den skulle kunna bli ett fint komplement i barnens lekrum, då kunde den stå tänd även om natten om man skulle behöva gå upp.



Urban Living


Pyssel en ruggig kväll

Ikväll blev det en inställd promenad pga vädret och nu i skrivandets stund känns det riktigt skönt. Vinden viner runt knuten och regnet piskar på rutan...Vad passar då bättre än lite julpyssel i form av garnkulor som kommer att ingå i ett arrangemang till jul..hur det kommer att bli får ni se runt lucia.


Önskelista till barnen

Julen börjar närma sig och barnen sitter och tittar i leksakstidningarna som dimper ner i lådan en efter en. Det hörs rätt skoj när de sida upp och sida ner säger  -Den ska jag köpa! Jag menar, önska mig! Men ack vad leksaker kostar...Sen har vi barn som inte är så värst roade av att leka med alla dessa leksaker, utan roar sig oftast med annat. Har hittat lite som jag tror hade blivit uppskattat om tomten kom med.




Pyssla pärlor: IKEA  49:-

Speja tunnel: IKEA  189:-

Gitarr
: Urban Living  210:-

Kaspar tapet: Designonline  649:-

Duktig köksredskap: IKEA  39:-

Duktig grytset: IKEA  99:-

Mula
: IKEA  79:-

Spis
: Urban Living  460:-

Jo Jo
: Urban Living  75:-


Kvällens vill ha

Föll direkt för detta grafiska blad gjort av Angela Brignone Duckert. Fårskin står sen länge högt på min önskelista, fick tag på ett brunt till vår soffa för ett tag sen men nu är det ett grått till hallen som hägrar.


Foto: G.A.D Stockholm

Utställning

Detta låter väl skoj! Jag ska vara med. Ska du? Du hittar mer info hos Juniform.


Tävling



Vill du vinna en tvålpump och en tandborstmugg i härligt tung zink från House doctor, samt en rumsspray me doften "Clean Cotton" från Yankee Candle. Gå då in på Villa Hemmet !

Loppis

Var på en liten loppis och hittade då dessa fat med glaskupor. De kommer bli utmärkta till att ha lussekatter i till lucia. Detta är mina första fynd, men inte de sista. Känner mig riktigt taggad för att hitta mer, det är så roligt när man tar hem något som man ser har potensial. Då tycker jag nog att det är som bäst, när man själv få vara med och ändra något till det bättre.


Snart jul!

Det ska bli så skoj att pynta med jul i år. Förra julen hade vi precis flyttat från vårt lilla lya på 80 kvadrat till detta på 235 och då var det lite svårt att få till det med mys och julstämning. I år får vi se hur det blir, det vet man aldrig förrän man plockar fram det man samlat på sig  med åren och adderar till en del nytt.


Eget collage, Nostalgi fyn

RSS 2.0