Recept

Efter den super sköna promenaden fortsatte jag med mitt lilla projekt... Har haft en receptbok som tillslut har sett ut som en katastrof. Att hitta det man letat efter har inte varit så lätt. Så nu är det rensning och renskrivning i nya receptboken som gäller. Jag har upptäckt att man samlar på sig en massa godheter från tidningar som man aldrig tittat på, tyvärr kommer dessa nu att gå i stöpet. Det ska bara finnas med recept som man verkligen tycker om och vill göra. Jag bjuder på ett recept som vi blev bjudna på av just Lena och hennes man nu i sommras. Hennes super goda pastagratäng.




Plopp

Första annblicken av denna pall Plopp design av Oskar Zieta för danska Hay, tror man att den är uppblåsbar. I själva verket är den gjord av två supertunna och sammansvetsade stålplåtar som fyllts med luft genom högtryck.



Foto: Hay


Vem är du?

Hörrni, ni glömmer väl inte att klicka på den blå ikonen "Följ bloggen" ute i högerkanten. Då slipper ni klicka in er etthundrafemtioeleva gånger per dag för att se så ni inte missar några nya inlägg.

Det hade varit såååå skoj att veta vem du är! Vad du tycker om bloggen och om du saknar något eller vill läsa mer av något som redan är skrivit. Lämna gärna en liten kommentar. Skoj att du titta in!

Helgens äppelkaka..

..smakade super bra!

1 ägg
2 dl socker
100 g smör
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker, tillsätt smält smör. Vänd sedan ner mjöl och bakpulver med en slev. Smöra formen och häll ströbröd där i. När du sedan häller i smeten så är den ganska hård och inte högre än ca ½ cm. Lägg därefter på skivade äpplen och pudra kanel och socker över.

175 grader i 40 min



Budget eller lyx?

Det är ganska skoj att kolla runt bland olika företag och upptäcka att det finns så snarlika produkter ute på marknaden, men till ett väldigt varierande pris. IKEA har fått in denna snygga taklampa IKEA/365+ BRASA för endast 499:- medan man kan hitta en dyrare men ack så snarlik lampa Halfmoon hos pid.se


Inspiration

Sitter här hemma i soffan och småfryser, brasan borde varit på men orkade inte idag. Jag tyckte "ägg" filten såg varm och skön ut, den skulle jag vilja krypa in i nu. Lampan ser ut att ge ett varmt och behagligt ljus. Det ska vara mycket men behagligt ljus runt mig, då känns det hemtrevligt och inbjudande. Dessa saker hittar man hos pid.se


Utmaning


Jag har fått en utmaning av  Anna

5 saker i min frys
* Hallon * Kyckling * Muffins * Glass (magnum vit) * Bröd

5 saker i min garderob
* Klänningar * Tröjor * Stickat  * Jeans * Kjolar

5 saker i min väska
* Kamera * Nycklar * Mobil * Läppstift *Plånbok

5 saker i badrumskåpet
* Tandborste * Vax * Ansiktskräm (parfymfri) * Deo * Smycke

5 saker i min bil
* Mobilladdare * Barnskivor * Solglasögon * Leksaker * CD-skivor

Vet inte om variationerna kan bli så många, men jag skickar utmaningen vidare till 5 bloggare:

CarlssonKarlsson
Designdrömmar
Designtjejen
Dinki
Mrsbandco


Lyktor

Jag fortsätter på temat med mys och tända ljus. Jag tyckte dessa ljuslyktor från Dixie var fina.


Foto: Dixie

Jag älskar hösten

Det finns inget mysigare och skönare att få starta spisen, sätta sig med en bok eller tidning där framför och njuta. Jag älskar hösten! Som idag när dagen är solig och kvällen blir lite ruggig.


Foto:Ulrika

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen från ett underbart Nice. Vi har haft ett par trevliga dagar med bad och god mat. Vi brukar ta tåget mot Montecarlo och hamnar då i en liten vik som heter Villefranche. Där är underbart vatten och lite mindre stenar på stranden mot den i Nice. Vi frossar i den färska pastan och njuter av ett glas vin.

 
Jonathans favorit mat - musslor


Hannes på stranden i Villefranche


Sten stranden i Villefranche


Moster och Jonathan

Nice

Nu gör vi ett nytt försök med att åka till Nice. För två veckor sen blev vi ju dåliga, så nu...ska vi sola, äta musslor och färsk pasta i massor. Vi ses om ett par dagar.

Måste också passa på att berätta om Jonathan och hans cykling. Igår kom han på kompisens cykel (som inte har stödhjul), vilket hans har. Sen hör det även till saken att han satt på hennes pakethållare och cykla eftersom sadlen var för hög. I min lilla värld så ser jag framför mig att om man ska plocka bort stödhjulen så får man ägna en halv dag till att gå bakom och hålla i cyckeln. Men så blev det inte, vi tog av hjulen och vips så cycklar han som han aldrig gjort annat.
Idag har Hannes gått själv, har nästan inte hållt i oss eller i möblerna. Vi lär få springa efter honom i Nice....

Vägg skulptur

Dessa skulpturer för väggen som Kenneth Wingard designat fastnade jag för. Trevliga att sätta på en vägg för att skapa lite liv. De spelar med ljus och form vilket kan lyfta ett helt rum.


Majs!

Vilken underbar dag vi har haft idag med barnen! Vi har sagt att när vi ser en skylt vid vägkanten "självplockning av majs" så ska vi köra dit så barnen får vara med och plocka. Det är sånt man kommer minnas som en mysig sak när man sen blir stor. Jag kommer själv ihåg att vi alltid åt majs när vi kom hem från skolan på hösten. Att det just blev denna fina dag gjorde det extra härligt, vi lär göra om detta nästa höst! Så ikväll blir det majs till middag.









Foto: Ulrika

Barnen vill ha

Skulle jag komma hem med detta till Jonathan skulle han nog bli glad. Eller så får vi önska det till jul, tomten är ju snart här!


Collage: eget (lakan från IKEA)

Tyger

IKEA har så många fina tyger för så otroligt lite pengar...


Utmaning

Klädbutik - Princess i Ystad

Inredningsbutik - Urban Living

Godis - Choklad & lakrits

Stad - Nice

Dryck - Kaffe & vin

Musik - Mycket blandad

TV-serie
-  Tittar aldrig på serier.

Film
- Verklighetsbaserade, Thriller

Träning
- Promenader

Bakverk - Hallon & philadelphia muffins

Kaffe - Ja tack! Det blir massor nu när man är mammaledig

Så här går det till:
Kopiera texten och skriv dina egna svar. Gå till den som startade reflektionen, http://enbart.blogg.se/ och till den du fick inbjudan ifrån jennyshus och ge en kommentar. Innan du svarar med ett eget inlägg på din sida så sätt dig ner och fundera en stund. Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du. Välj ut några personer och länka till dem som du vill skall svara. Gå till dem du utmanat och skriv en kommentar att du utmanat dem.

Nu vet jag inte vilka som fått den här redan men jag skickar den till:

jennyk
tinaminastina
vitaanglar

Höst stämning

Denna vecka fram t o m den 14/9 får man 10% rabatt på hela sortimentet hos Cosas. Man skulle kanske passat på att beställa denna snygga bordslanternan nu.
 
Foto: Cosas

Klänning

Idag körde vi på en liten tur och hamnade då bl.a. i en VeroModa butik. Här kan man oftast hitta kläder till en billig peng, vilket man uppskattar. Idag hade jag extra tur! Gick in för att prova en blus som inte satt som den borde och där hängde denna klänning (som tjejen innan mig inte hängt tillbaka). Den såg fin ut så jag tänkte, att prova kan man ju alltid göra så vet man om den är till belåtenhet eller man bara kan glömma den. Den var perfekt, och priset var BARA 129:- Man måste ju då bara köpa den....





Foto: Ulrika

&

Idag fick jag ett trevligt paket på posten från Perlanliving


En dag med aktiviteter

Idag har det varit fullrulle...Först var det simskola för Jonathan som verkligen gjorde det med bravur. Det märktes att det har blivit en del bad för honom i sommar, så att komma in på djupt vatten och simma gick super bra. Sen bar det direkt iväg till piratkalas i fin utstyrsel.



A och J kom till oss på spontanmidda och det gillar vi, det blir lätt och skoj. Det fina vädret bjöd ut oss till lekplatsen så barnen fick leka lite. Hannes klarar nu att förflytta sig själv ett par meter, men än sålänge är det säkrast att krypa och sitta på gumpen.

      

Dagens vill ha

Idag har Per varit på pingistävling hela dagen. Så då passa jag och barnen på att åka in till Ystad för att handla paket till ett piratkalas som Jonathan ska gå på i morgon efter simskolan. När vi åkte hem tog vi vägen in om 3MAGASIN och då hitta jag presis vad som kom att bli dagens vill ha...om jag nu måste välja ut en sak där ifrån. Jag skulle lätt kunns ta med mig halva affären hem, men pengarna skulle nog inte räcka så värst långt. Kuddarna är så fina!!!

Beautiful picture of a shopbuilding in grey wood

Foto: 3MAGASIN

Boksavsdekoration

Att inreda med bokstäver har blivit högsta mode. I många inredningssammanhang finns både siffror och bokstäver med. De kan hänga eller stå fritt, efter eget tycke och smak.

   

Bogstav i metal / lille  (B)  Bogstav i metal / stor - "R"

Stort M bogstav i massivt træ  Stort 2 tal i massivt træ

Foto:Perlanliving.se och Nostalgi-fyn.dk

Tävling

 
Tävla hos Hem och Lycka om priser från Hanna Säfström Design!

Kvällens vill ha!


Denna fantastiskta lampa vars form inspirerats av vindruvsklasen, därav namnet Grape. Lampan består av flera sammanfogade handblåsta glasdroppar som sitter ihop som en klase. I mitten av klasen sitter en liten glödlampa vilket ger ett fantastiskt ljus. Den går både att ha liggande på ett bord eller hänga i taket eller i ett fönster.


Foto: Cosas

Nice....

Vi skulle åkt till Nice i morgon...MEN jag och Hannes är inte friska så vi stannar hemma. Vi flyttar nog fram resan två veckor och hoppas på bättre tur då. Nu ska jag bädda ner mig så ses vi när jag mår bättre.

Skrivbord

Nu är Jonathans rum halvfärdigt. Här kommer glimtar av skrivbodet som går i färgerna vitt, svart och rött. Helheten kommer jag visa någon annan gång.





      

Foto: Ulrika

Namnsmycke

Idag finns det en uppsjö av namnsmycken. Jag tycker själv att en hel del ser masstillverkade ut och känns inte speciellt unika och personliga. Vill man däremot få eller skaffa sig ett smycke med mycket känsla som jag tycker att dessa förmedlar, ska man ta kontakt med smyckeformgivaren Celestine Soumah Stuermer biou. Jag fick själv ett halsband med mina barns namn i present när jag fylla år. Det känns som mina killar alltid finns med mig...



Foto: Ulrika


RSS 2.0