Hösten är på väg.

Känner ni att det börjar gå mot det höstiga hållet? Det är helt underbart! Visst är det skönt med sommaren och allt den för med sig som sol, bad, lite kläder och framför allt grillningen. Men det är något visst med hösten, den får oss att krypa upp i soffan, ta fram filten, tända ljus och den får mig att slappna av på ett annat sätt. Sommaren för med sig en massa måsten och rutinerna man byggt upp bara sopas under mattan, på gott o ont.


Bild: Ulrika

Bröd

Jag måste bara baka brödet som Ernst gjorde i sitt senaste program. Tänk er nybakat ljummet bröd till svenska kräftor. Det ska bli...1 paket jäst
1 msk salt
3 tsk honung
0.5 l fingervarmt vatten
10 dl mjöl
3 msk olivolja
5 msk Ajvar Relish
1 msk rosmarin
1 msk flingsalt
1 dl svarta oliver

Smula ner jästen i en bunke. Häll i en msk vanligt salt och blanda försiktigt tills jästen har löst upp sig helt. Blanda i honungen och det fingervarma vattnet och blanda. Häll sedan i olivoljan och blanda. Tillsätt mjölet i omgångar och blanda. Om degen inte har fått en bra konsistens tillsätt mer mjöl tills degen inte klibbar och den släpper från kanten. När degen fått en lagom konsistens är det dags att knåda degen. Kavla sedan ut degen så den blir ca 0,5 cm tjock. Smeta ut ett jämt lager med Ajvar Relish på hela degen. Strö på rosmarin och flingsalt. Hacka de svarta oliverna och strö ut över degen. Rulla sedan ihop degen, var noga så det blir en tät rulle. Vrid och fläta sedan brödet, det gör att det håller ihop bättre och inte flyter ut. Sedan skall brödet jäsa i ca 30, degen skall bli dubbelt så stor. Grädda sedan i 225 grader i 25-30min


Glashylla i taket

Det har inte blivit av att jag sett några program med "Sommar med Ernst" i år, förutom detta sista. Vilket båthus och bastuflotte. De hade man inte tackat nej till. Jag tror faktiskt att jag ska göra mig något i stil med den glashyllan han gjorde och hängde över bordet. Det skulle nog kunna bli bra i uterummet.
 

Bilder: Sommar med Ernst


IKEA KATALOGEN

I morgon kommer den efterlängtade IKEA katalogen, fullspäckad med nyheter. I Malmö varuhuset är det verkligen super roligt att jobba just nu, vi förbereder oss inför flytten till det modernaste IKEA varuhuset i världen, med sina
44 000 kvadratmeter, vilket blir ett av de största i världen. Vi kämpar för att det ska vara en upplevelse och ett lyckat besök fram till den dagen då vi stänger. Den 21 oktober finns det 62 rum fullproppade med kul inredningsidéer och mycket inspiration.  Hoppas vi ses!

Jansjö lampa  299:-
Kajsastina metervara  49:-/m
Björkefall ljusstake  59:-
Mjönäs värmeljusstakar  29:-
Grapefrukt kruka  79:-
Vikis klocka  99:-


Då var sommaren "slut"

Nu ska vår familj åter tillbaka till rutiner och det vanliga med tidiga morgnar, hämta o lämna på dagis. Vi har haft en underbar semester med mycket bad, sol och god mat.

Det har letat sig in lite färg i köket. Denna ful/snygga bricka fick följa med hem en dag från ett besök på IKEA. Ugglan gjorde helt klart att det blev så.


RSS 2.0