Födelsedag

Idag blir vår lillkille 2 år, tänk vad tiden går. Han har dock varit sjuk i ett par dagar så det får bli firande nästa helg. Som tur är har han ingen aning om hur det ska vara när det är födelsedag.


I en stuga vid havet på österlen

Vi har varit iväg på en liten mini semester. Helt underbart om man bortser från att det nästan blåste kuling och barnen blev fästingbitna. Man är väl ganska van vid att den svenska sommaren är som den är men de där fästingarna är inget jag gillar. Jag är nog lite väl nipprig, men barnen kollas igenom med jämna mellanrum.

Nu under semestern ska jag ta mig en tripp till Ting Ute & Inne för att få lite inspiration. Det hade varit skoj om man någon gång skulle få dem att skissa på en trädgård till en. Fast en vinst på lotto är nog ett måste först.

Bilder: Ting Ute & Inne

Före o Efter

Nu har jag varit på loppis, vilket alltid är lika roligt. Denna gång blev det lite smått o gått. Jag blev mest nöjd med denna lampfot i mässing, som naturligtvis fick en dust av vit färg. Man måste sätta på sig potentialögonen för att hitta fynden. Det är även då det blir till en billig slant, eftersom inte alla har förmåga att se hur det kan bli. Vad tycks?

 
Bild: Ulrika


Handla och bära hem


Jag brukar hålla ögonen öppna för något smart och behändigt att färda hem matvarorna i från affären. Jag är ganska trött på alla dessa kassar som man asar hem ett antal av varje vecka, som dels kostar pengar och är en miljöbov. Än så länge har jag inte fastnat för något bra. De ska vara smidiga, tåla tunga varor som mjölk...och vara lätta att handskas med, då tänker jag på att de ska ut i bilen efter att varorna kommit på plats i kylen vilket inte alltid är det lättaste och så står man där i affären och måste ändå köpa sig en kasse.


Selton har gjort dessa ihopfällbar korgar, designade av Klas Ruth. De tål upp till 10 kg och rymmer 15 liter. Fast priset är lite väl i överkant för att ha de som matkassar. Så jag får nog leta vidare. Ni kan hitta dessa hos Urban Living.


Guldet från Österlen

Gunnarshög      Gunnarshög

Jag är uppvuxen på Österlen med djur och jordbruk i min närhet, ett stenkast från Gunnarshögs Gård som jag nu ska ägna detta inlägg till. Deras produkter är alla gjorda av rapsolja som har många goda egenskaper när vi använder den i maten. Men det är inte bara kroppens inre organ som mår bra av raps - det gör vår hud också.  Vår son Hannes har problem med sin hud vad gäller torrhet och eksem, så för ett tag sen börja jag använda deras kräm och duschkräm vilket vi har blivit väldigt nöjda med. Studier har påvisat att rapsolja har mycket goda effekter på torr och irriterad hud. En förklaring till den goda läkeeffekten kan vara att rapsolja är rik på steroler. Steroler är kända för att dämpa inflammationer och lindra hud irritationer. Råvaran som används vid tillverkningen har de själva odlat eller köpt in av lantbrukare i dess närhet. Produkterna säljs i deras egen gårdsbutik men också hos återförsäljare runt om i landet samt i deras webshop. Har du inte testat deras produkter kan jag varmt rekommendera det.

Storlek 164


Jag har hittat ett nytt ställe att handla kläder på, eller rättare sagt ett en ny avdelning inom H & M. Igår råka jag bara gå förbi tjej/barn avdelningen och såg dessa byxor som jag föll för. Första tanken var naturligt vis, synd att de inte finns för dam. Men efter en närmare titt så såg de rätt stora ut för att vara till barn, de fick följa med in i provrummet och de passa utmärkt. På prislappen står det storlek 164, 13-14 år för endast 179:- Både priset och storleken kändes rätt okej. Jag slog till, samt på två andra plagg från just tjej/barn avdelningen. Plötsligt så fick men en ny avdelning att kolla in men framför allt blir det mycket billigare.

RSS 2.0