?

Just nu är det mycket som händer och inte händer här hemma, det är mest tankar. Min man har jobbat på det konkursdrabbade företaget Sterling och det blir ju som det blir när ett företag inte finns längre..då får man leta jobb som inte växer på träd. Jag är ju mammaledig och det är väl där tankarna snurrar mest just nu. Ska jag börja jobba tidigare än beräknat och inte vara med om en jul hemma på heltid. Det är liksom det som har varit min punkt. Men igår när vi börja fundera så har jag väl mer och mer börjat vänja mig vid tanken och faktiskt börjat längta. Inget är dock bestämt, vi får vrida och vända på frågan ett par varv till.

Sen finns det en sak till som grämer oss otroligt mycke och det är att vi skulle åkt till varma Malaga på lördag och bott på ett lyxigt ställe med ett par goda vänner. Där "flög" den resan bort.

Affisch

Moderna Museets webshop hittade jag denna affisch som kommer från Alexander Calders utställning "Skogen är det bästa stället" från 1945.  Skulle den finnas som wallies skulle den nog kunna hamna på en vägg här.
Alexander Calder

Saffrans skorpor


Vill ni baka skorpor med julkänsla, så måste ni testa dessa. Fast de passar utmärkt att ha året runt.

75 g smör
2 paket saffran
4-5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker
2 ägg
1 nypa salt

Smält smöret med saffranen. Blanda sedan ihop övriga ingredienser. Forma tre avlånga rullar något tillplattade, lägg på plåt och strö över lite mjöl. Grädda på 200 grader i 20 minuter. Ta ut och skär dem på snedden, vänd dem och låt torka i ugnen på 125 grader i 20-30 minuter

Foto:Ulrika

Jul stämning

Kolla in Cosas härliga julsaker, visst blir man sugen på att börja pynta och pyssla.


Drömma

Skulle jag vara barn idag skulle jag ligga sömnlös om nätterna och drömma om att få denna super häftiga borg från Russinnet. Men det är nog så långt som man kan komma denna, i drömmarnas land...eftersom priset är 6199:- Svampen skulle bli ett härligt inslag på barnens rum, men även denna fick ett drömpris 1095:-


En god gärning

För tredje året i rad har Röda Korset i samarbete med Konstfack Humanity och ICA tagit fram en produkt som kommer att säljas i ICA-butiker runtom i landet under julen till förmån för Röda Korset. Årets vinnande bidrag är den stramt formgivna ljusstaken "Ljuspunkt" av tidigare konstfackseleven Kristin Karls. Dessa kommer jag helt klart att inskaffa, dels gör man en god gärning samt får ett par snygga ljusstakar.


Foto: Joel Wåhréus

Rädda barnen

Några av Sveriges mest framstående formgivare samarbetar med Rädda Barnen. De har tagit fram produkter för ditt hem. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen. När du köper en av dessa bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter.

 

SPÖKPARAD..


Jonathan och kompisen gick på spökparad i byn. För bara ett år sen skulle jag inte kunna drömma om att min "lilla" kille skulle klä ut sig i skelettdrekt och vara med i en spökparad.


Uggla

Visst är den gullig? Hannes hade blivit glad om den kom i hans ägor. Sen ugglan i källaren kom på väggen så har han blivit tokig i detta djur.


Foto: Mrs. b

Dagens vill ha!eget collage:  Urban Living

Tävling


Nu kan ni vinna en söt liten tändsticksask från Elsas hem My Lovely Christmas Home.

Kort att sortera

Det kommer att bli lite dåligt med inläggen i ett par dagar, som ni ser på bilderna så har jag lite kort att sortera och få in på sin plats. Gör man inte det direkt när det dimper ner i lådan så blir de lätt liggande. Man ska smida medans järnet är varmt. Detta är ett kvälls göra när barnen är i säng, det blir rätt lätt rörigt om de ska hjälpa till med en hög som denna.
Kvällens vill ha

Nu när hösten kommer och grus och vatten med den så vore det bra med en stövelknekt. Barnen kommer framför allt få nytta av den. De hittas hos madebyfagerdala.

ShoeMate

Vad stoppar vi i oss och barnen?

Har just lyckats se Matakuten (Hannes är sjuk och har svårt att komma till ro) och jag blir lika upprörd varje måndag kväll efter detta program. Vad får våra barn att äta? Det är inte OK att stoppa i dem en massa konstgjorda tillsatser och på samma gång kräva att de ska prestera och uppföra sig. Ge barnen "riktig" mat så slipper kanske skolorna skrika efter koratorer och extrapersonal för att stävja barnen. Tänk att det gått så långt att det inte finns utblildad personal som lagar mat åt våra barn, istället är de anställda för att endast öppna kartonger och värma "maten". Hoppas att detta program kan få våra politiker, personal inom skolan och framför allt vi föräldrar att tänka om och skapa debatt. Vi är en familj som lagar mat och gärna husman, men ibland blir det även här halvfabrikat och efter detta uppmärksammade ämne så får det mig att tänka om mer än en gång när vi gör matsedel inför veckan.

Inpiration

Nostalgi Fyn är en mycket inspirerande sida, där man skulle kunna skaffa sig mycket ifrån. Just nu får jag nöja mig med att bara titta.


Jul

Julen börjar närma sig vilket är härligt. Känner att det ska bli riktigt roligt att snart börja fixa med julkort och pyssel. Julklappar ska handlas vilket är den jobbiga biten, men börjar man i tid brukar det oftast bli bra. Det är lika skoj att ge bort julklappar som att få. Hittade inspirerande bilder hos Nostalgi Fyn som jag måste visa. Vissa tycker kanske att det är förtidigt. Men jag är av den sorten som tycker det är mysigt nu och fram till julafton, sen kan granen ut. Min man börjar nog snart spela julmusik, det är lite konstigt att den inte redan spelas.

Lek

Vi passar alltid på att vara ute när vädret bjuder in till det. Härliga höstdagar är underbara. Det är en fröjd att se barnen leka och vara kreativa. Hannes var i stor färd med att borsta i grus och Jonathan satt länge och funderade på hur han bäst skulle gräva för att det skulle bli en så bra grund så möjligt till sandslottet.

Klädhängare

SMD Design har gjort denna lite annorlunda klädhängare, designers Stina Sandwall och Mick Born. Nu har vi "Sticks golv", annars skulle jag mycket väl vilja ha två av dessa i hallen. De kan köpas hos Urban Living


Tävling

Nu kan ni vinna dessa rostiga bokstäver från blacknwhite.dk Villa Hemmet


Kvällens vill ha

Hittade en del fina saker hos Cosas som får bli drömmen till jul...Snart 2009!

Jag minns än idag när jag släpa runt på mina föräldrar i London för många år sen i jakt efter en almanacka eller rättare sagt en fin bok med blanka sidor så jag själv kunde skapa min alldeles egen design på sidorna. Nu har Fixa & dona tipsat mig om sidan personligalmanacka där man själv kan skapa sin almanacka, en sådan sida har jag länge velat upptäcka. YES! Snart dimper min egen designade almanacka ner i brevlådan.
Pressbilder: Personlig Almanacka


Slappa

Ikväll blir det bara till att sitta framför tv:n och slappa. Möjligtvis blir det lite stickning om jag nu lyckas göra två saker samtidigt. Det har varit ganska kreativt här hemma på sista tiden så nu ska jag ladda batterierna och samla nya krafter.

Vädret här hemma har varit så fint hela veckan, att vi tillbringar dagarna utomhus. Även det tar på ens krafter, men det blir en härlig trötthet av att vara ute.

I morgon är vi några IKEAmammor som ska träffas och fika, det ser jag verkligen fram emot. Jag brukar bli mycket inspirerad och få kraft genom att träffa dessa trevliga tjejer och dess barn, så vi får se vad det kan leda till....


Foto: Ulrika

Namn

Jag fortsätter med mina målarprojekt. Nu blir det namnskyltar till pojkarnas rum. Bokstäverna är köpta på Panduro.


Källar glädje!

Då var det i stort sätt klart med målandet i källaren för den här gången. Det lär komma något mer men nu behöver vi fundera lite över detta innan vi tänker ut nästa projekt. Det var ju ett tag sen som jag eftersökte idéer till källaren som jag dels ville skulle bli ett fotbollsrum kombinerat med lek och film. Det har ju i och för sig varit det hela tiden men utan inspiration och glädje. Dagarna efter min förfrågan till er så visade Dromhem sina bilder på ett fotbollsrum som hon fixat till. Det var som ett brev på posten. Tack för detta inlägg, det blev samma publik i vårt fotbollsrum. För att sedan bryta sport temat så hämta jag lite idéer och inspiration från Isa Form och dVider. Barnen har verkligen blivit nöjda, jag kan väl tycka att det iallafall inte blivit sämre. Från att ha varit en kal och ful strukturtapet till ett gladera rum var vårt mål. När barnen växer så kommer rummet växa med dem. Då får vi lägga ner lite mer tid och pengar för att få till ett "tv tittande med kompisar rum"


Jonathan i målartagen
Fotbollsplanen gjorde vi av fuskgräsmatta som vi målade linjer på


Publiken

Nytt!


Nu har Urban Living fått hem lite nyheter. Knopparna är krokar och bilden under är salt och peppar kvarnar. Lampan får mig att tänka på Mumintrollen.


RSS 2.0