Ett blivande proffs?

Just nu är det fotboll som gäller för hela slanten. Det har inskaffats fotbollskort som man byter och spelar med bland sina kompisar, fotbollstidningar där Messi och Zlatan studeras in i minsta detalj. Men framförallt ska det liras själv. Högsta önskan är just nu att bli fotbollsproffs, vilket han för ett tag sen fick reda på att man kunde bli.

- Mamma vad jobbar Messi med?
- Han spelar fotboll dagarna igenom och har det som jobb.
- VA! Det vill jag också ha som jobb!

Men Jonathan har en härlig inställning till fotbollen. Det viktigaste är att man har roligt och inte att man ska vinna.


Trygghet


Bild: Ulrika

Denna tavla av Mariana Manner ha jag sen barnsben bara älskat. Jag och min far stod ofta framför den och gjorde precis som de, vilket känndes tryggt och skönt. Nu har den flyttat från gården hem till oss för att fortsätta föra tryggheten vidare som bilden förmedlar, från mig till mina barn.
En dag i flygets tecken                      Jonathan undervisas av en flygkapten

                               Brandbilarna rycker ut                  Hannes & Jonathan tar plats i flygstolenBilder: Ulrika

I helgen gjorde killarna ett besök på pappas jobb, där var det flyguppvisning, brandbilar och miniskola i cockpit.  Det glittra i ögonen när de kom hem och berätta att de fick äta så många glassar de bara orka från glassbilen, hoppa i hoppborg och fiska upp godis.Ikea ps pendel


Bild: Ulrika

Väggen på kontoret har länge stått tom och väntat på en IKEA PS Pendel och nu är den här. När jag berättade på jobbet att den skulle pryda en vägg på kontoret tyckte de att det var synd att "gömma" denna fina skapelse på en sådan plats. Men vårt kontor ligger väldigt centralt i huset och ses från alla håll och kanter. Så här syns den!


Rabarber
Bilder: Ulrika

Man är lyckligt lottad som bara kan ta några kliv ut från köket och plocka in dessa underbart goda rabarber. De ska bli till en härlig sommarpaj som en god avslutning på en helt fantastisk varm sommardag och som ett litet firande till att köket så gott som är färdigt.


vas från kryddstarkt

Bilder: Ulrika


Denna underbara vas från kollektionen KRYDDSTARKT kom med hem från jobbet. Kryddstarkt är vår nya, tillfälliga designkollektion i begränsad upplaga. Kollektionen är full av roliga detaljer skapade under en äventyrlig designresa i Vietnam och Indien.Vårt nya kök


Bild:Ulrika

Jag har nästan tillbringat hela helgen i köket. Jag har i tre års tid väntat tills denna stund skulle komma och nu var den här. När vi flytta in i vårt hus var det till ett helt nytt IKEA kök men med fel luckor enligt mitt tycke. Det tog bara emot att "kasta" ut ett nytt kök och sen var det naturligtvis en pengafråga. Något jag har känt stor tacksamhet för är att stommen varit IKEAs, man kan på så sätt förändra ett kök utan att lägga ner hela sin förmögenhet. Det tar dock lite tid och tar på ens krafter, alla dessa listor och socklar som ska sågas till och komma på rätt plats. Det finns en del saker kvar att göra så det får bli en del av köket som visas.Bild: Ulrika

Så här såg det ut från början!Värmen strålar inNu längtar vi efter solen igen, men jag ska faktiskt erkänna att jag för ett par dagar sen satt på jobbet och längtade tills regnet skulle komma, men inte denna kyla. Jag som trodde att vi inte skulle starta brasan förren till hösten igen vilket inte blev fallet. Det är dock ganska mysigt att åter sitta här framför värmen med en kopp kaffe.


Min stora kille
Nu är det verkligen ett bra tag sen sist....
...här hemma har Jonathan gått och blivit en stor kille, hela sju år fyllda.

 

RSS 2.0