Ett år med nakirlu

En pippi på krok skulle vara en rolig accessoar  i uterummet.


Bild: likasom.com

Tiden går  fort att man hinner knappt med. För ett år sen blev jag inspirerad av att läsa och titta runt bland alla bloggar att jag en varm sommardag själv starta upp en. Tanken var att främst nå ut till nära och kära som vi inte träffar varje dag, med händelser om vår lilla familj. Men ju mer man kom in i denna värld ju roligare blev det och allt mer inredning och inspiration har det blivit. Fast det är ju faktiskt en väldigt stor del av mig och min familj. Alla dessa trevliga kommentarer och kontakter på olika vis som har förgyllt ens vardag, är jag glad att jag inte är utan. Bloggandet kommer att fortsätta men som ni säkert märkt så kommer inläggen inte lika ofta som innan. Tack för att ni tittar in hos mig! Hoppas att ni vill följa min blogg även i fortsättningen! Välkomna!

Grönt är skönt


Bild: Leva & bo

Det var ett bra tag sen vi var lediga hela familjen på en och samma dag. Man ligger o drar sig länge i sängen, äter en god och lång frukost. Alltså en riktigt bra start på dagen. Ute människor som vi är så bar det iväg på en promenad med ett stopp på en av byns lekplatser, här fanns det nya spännande saker som barnen tog i akt direkt.  På vägen hem blev det ännu ett litet stop hos våra goa vänner där barnen hoppa sig igenom besöket. Jonathan går här hemma och väntar på sin stutsmatta. Det är nämligen sagt att om man inte tar till gråtet, fula ord och knytnäven så fort det kommer ett gruskorn i vägen på tolv dagar så får man varje dag som detta blir möjligt en glad gubbe att klistra upp på ett papper. Efter dessa tolv dagar blir det en stutsmatta och förhoppningsvis en gladare Jonathan. Vi har nämligen kört denna metoden vid två tillfällen tidigare och det har verkligen blivit bra. Sen kan det av någon anledning bli så att han trillar dit igen men det brukar bli bra ett bra tag. Ska man generalisera våra pojkar så har Jonarthan alltid gråtit och Hannes alltid varit glad. Så olika ens barn kan bli.

A B CEtt påbörjat men ännu inte slutfört projekt är att böja till bokstäver av pinnar. Målet är att få alfabetet på plats uppe längs taket i Jonathans rum tills det att han börjar skolan, vilket är om ett år. Så här är det ingen brådska. Just nu slog det mig att man är nog inte riktigt klok. Jag skapar en massa saker att göra som egentligen inte är så värst viktiga, utan ibland gör de mest ont i form ut av att man blir stressad. Men inredning är skoj! Det är det lilla extra som få en att både trivas och samtidigt skapa sig ett personligt och trivsamt hem.

Uterum

  

Nu kommer fortsättningen på inlägget som handlade om att det äntligen hände något här hemma. Förra sommaren var vår första i huset och då var det så mycket som skulle göras att uterummet fick stå till sidan. Nu har vi kommet en bra bit på väg även här. Den gråblåa vägg fick ge vika åt den återkommande färgen svart. En mattan kom på plats vilket gör att rummet  känns varmare och mer inbjudande. Det blev också en tavellist vilket gör att man lätt kan byta ut både tavlor och ljuskoppar mot annat. (Tavlorna är målade ut av mig)


RSS 2.0