Bokstavskonst


Bild:IKEA

Dess färgglada konstkort har Maria Dahlgren designat åt IKEA. Ni har säkert sett hennes vackra brickor med bl.a Helsingborg och Stockholm. Ännu har de inte kommit till huset i Malmö, men de är nog på gång.

Tänk så trevligt det var för ett par år sen när man skicka ett vykort eller rent ut av ett brev till någon. Jag tänker tanken ofta men den blir ändå inte av. Ska försöka ändra på att bara tänka, så det får nog bli till att inhandla lite kort.


IKEA art event II

För ett par år sen tog IKEA fram verk i limiterad utgåva av bl a konstnären Ernst Billgren, de såldes på noll tid. Nu är det tid igen och denna gången är det de svenska konstnärerna Jens Fänge, Helene Billgren, Niklas Seglevi, Roger Andersson och Roger Metto som står för motiven. Priserna varierar mellan ca: 300 kronor och 1 000 kronor. Från augusti och som längst fram till februari 2011 kommer deras verk att säljas i samtliga Ikeavaruhus runt om i världen. Fler motiv hittar ni på huset.


Bild:IKEASommarlovet snart slut

 
  
 

Vi hade en rolig och svindlande dag på Tivoli med goda vänner och en hope barn. Detta blev finalen på sommarlovet och nu väntar rutinerna bakom knuten. Det är både vemodigt men på samma gång ska det bli lite skönt.

Det kommer nog ta ett par veckor innan vi är inne i de nya rutinerna, med Jonathan som börjar skolan och Hannes som flyttas upp på stora avdelningen. Det blir inte lika smidigt längre när man ska lämna och hämta.  

Trädkoja


Bild: leva & bo

Ser det inte helt underbart ut? Det lilla trädkojan i Falköpingstrakten går att boka för övernattning och på morgonen hissas en frukostkorg upp. Hit skulle man åka utan barn, en flaska vin och bara njuta.


Loppis fynd

 
Bild: nakirlu

Ett par ljusstakar kom med hem från vår loppis runda som vi gjorde i förra veckan. Var på jakt efter lite bord och någon byrå men fick inga direkta napp. Spaningen fortsätter...På vår lilla tur hamnade vi uppe i Kivik och då är det ett måste att besöka Buhres fisk. Här inhandlades marulk, svärdfisk, räkor och musslor. Så vilken grillkväll det blev. Musslorna avnjutes här av Jonathan, han skulle kunna äta hur många som helst.

En regnig dag


Bild: nakirlu 

Igår var en dag för innegöra, regnet föll under hela dagen så vad gör man då? Jo ordnar alla ens böcker i regnbågens färger. Nu känns det genast mer livfullt och gladare att sitta på kontoret. Halva hylla har tidigare varit fullproppad av barnens böcker så det ena föder det andra. Vilket menas med att även Jonathan och Hannes fick sina rum om möblerade pga lite böcker.


Vår underbara sommar!

 
Båtturen till Helsingör                                    Hannes på stranden

  
Jonathan med en Ringsvanslemur                       Hannes 3-års dag

Vårt mål med sommaren har varit att bada så mycket det bara går och det tycker jag att vi har lyckats med. Beviset måste vara simborgarmärket som Jonathan 6 år lyckades ta utan problem i förra veckan. Sommaren har även bjudit oss på en massa andra roliga saker. En dag bar det iväg till Helsingborg där vi fick se hajar, rockor, fladdermöss och krokodiler på Tropikariet, verkligen ett ställe att rekommendera. Att åka båt har barnen länge pratat om, så turen över till Helsingör blev alldeles lagom.

Nu är det bara en vecka kvar av semestern, sen drar vardagen igång igen. Men först ska vi njuta ett par dagar till och hinna med en tur till Bakken i Danmark.


Loppistur...

 
Bild: Leva o bo

Semesterveckorna bara flyger fram och halvvägs fram har vi haft det helt underbart. Men i morgon ska vi ut på den efterlängtade loppisturen ute på österlen. Jag hoppas på många och bra fynd. Blir det något lär det snart synas här.


RSS 2.0