Utbildning

Det var ett tag sen jag gjorde mig hörd. Detta har bara att göra med min placering i landet och den intensiva utbildning jag är på. Vi kör från tidig morgon till sen kväll, så all ork och inspiration lägger man på dagen som är SÅÅÅÅ intresant och givande. Tänk så mycket matnyttigt jag kommer att ha med mig hem, som blir viktig att förmedlad.


Bild: Hus & Hem


Utan mina grabbar

Det har varit en jobbig vecka, barnen har varit sjuka i feber och snuva. Samt att Hannes fått biverkningar av 1½ års sprutan. Nu är han på bättrings vägen. Jag har en jobbigt kväll, eftersom jag ska åka till Jönköping i jobbet i morgon och vara där en hela veckan. Hur ska jag klara mig utan mina grabbar.....

Jonathan har varit på maskeradkalas och var då Spiderman, vilket nog inte går att ta miste på.

  


God mat och bio!

Vi hade en helt underbar kväll igår utan barn, med god mat och bio. Det var slumpen som förde oss till den lilla spansk o italienska restaurangen Dal Cuore. Här beställdes in svart pasta med tigerräkor, bläckfisk och pilgrimsmusslor på en fiskfond med sofrito och aioli. Till detta serverades ett mycket gott glas rött vin Nero d´Avola 2007. Som slutkläm på kvällen blev det förhandsvisningen på Pride and Glory. En film jag kan rekomendera att se.Eftersom jag inte gillar bildlösa inlägg nåt vidare så får ni idag se en närbild på en rauku skål som jag gjort för många år sen framför ett urval av brickor (som man aldrig kan så förmånga av) i vårt kök.


Kamprad

Det har varit en intensiv, rolig och inspirerande vecka på jobbet. Ingvar Kamprad var och besökte vårt hus i Malmö. Han var mycket nöjd med vad han såg, och det känns extra roligt när det kommer från denna otroliga man. Att man kommer hålla hans tempo som 82 åring känns inte troligt. De kommande dagarna, veckorna och månaderna kommer det komma hem en massa nyheter som är super fina bl.a IKEA PS kollektionen som dock dröjer till April. Missa inte detta....


Uppsatta på önskelistan

Vasen Pebble är lika vacker med som utan blommor. Den organiska formen gör att den nästan ser ut som en fossil, snäcka eller en sten. Dessa i olika former och färger skulle mycket väl få komma in genom vår dörr. Kommer helt klart med på kvällen vill ha lista.


Bilder: Cosas


Tävling

Simplicity är en nystartad blogg som firar det hela med en tävling där du kan vinna ett fårskinn.
Missa inte att titta in till Jannice


Hannes håller låda i köket...Trevlig jobb helg

Det har varit riktigt skoj att jobba i helgen, jag har fått inspiration, lusta att vilja byta ut en del grytor till det något bättre och inskaffa de snygga djupa tallrikarna EPISTEL. Vill man förnya sina grytor och då skaffa något riktigt bra rekommenderar jag IKEAs FAVORIT serie. Jag kommer skriva ett inlägg om denna serie vid ett annat tillfälle.Skål o vas HAVTORN 79:-  IKEA
Durkslag Joseph Joseph  175:-  Urban Living
Glas Essence tumbler Iittala 130:-  Urban Living
Stilren radio Göte 375:-  FrankFrom
4L gryta FAVORIT 299:-  IKEA
haklap MATA 29:-  IKEA
Tagine STIL 499:-  IKEA
Djup tallrik EPISTEL 49:-  IKEA
Visp skål 155:-  FrankForm

Vårjacka med ugglor

Från amerikanska kit&lili kommer den här coola kill-topen. En tuff och höstig "skjort-jacka" i mjuk manchester i beiget med tryck av ugglor i brunt. Just nu kan man fynda denna på russinnet, vilket jag överväger. Hannes gillar verkligen ugglor och därför kunde det vara skoj att skaffa denna som en vårjacka.


Bild: russinnet

Marimekko koppar

När jag titta in hos Hundra kvadrat och såg dessa super snygga koppar "Samovaari" från Marimekko, då kännde jag att dessa var ett måste att få upp på min vill ha lista.


Bild: Anna - Hundra kvadrat

Tack!

Eftersom jag är ganska ny i denna underbara bloggvärld så har jag just idag hittat till Helenas blogg R&S. Man kan inte annat än att sträcka lite på sig och känna sig smickrad. Helena har nämligen gjort ett collage med bilder från vårt hem, titta gärna in hos henne så får ni se.Dagens göra

Nu har verkligen all jul åkt ut med buller och bång. Tänk att det är lika skoj att få bort den som att ta fram den och då lever julen dock bara i tre veckor. Nu vill vi ha ljusare tider, fast snön är fortfarande välkommen hit. Jag minns när jag var barn så åkte vi skridskor och hade skidorna framme, som jag valla med ett litet ljus. Dessa tider år dock ett minne blott här i Skåne. Fast vår lilla sjö i närheten är faktiskt frusen så det blev en liten sväng dit om idag.

Något som jag inte haft tid till på ett mycket bra tag är att läsa en riktigt bra bok. Jag tänkte att detta skulle bli av nu när all julstress har lagt sig. Jag tar gärna fram böcker med berättelser från vårt verkliga liv. Nu blir det en bok där tre systrar berättar om deras skakande uppväxt i den religösa sekten Familjen och om deras flykt från detta liv. De oskuldsfulla av Kristina Jones, Celeste Jones och Juliana Buhring.

   
Foto: Hus & Hem                           

Denna egengjorda soffa fastnade jag för och tänkte att jag skulle göra något liknande nere i vår källare till barnen. Två enkla Ikea-sängbottnar med ett tygöverdrag och en massa kuddar.

Äntligen...

Det var ett tag sen jag beställde denna almanacka som man själv designar, men inom vissa ramar. Jag har svårt för att inte kasta mig över saker som jag kommer över eller saker som jag just nu känner för. Så när denna damp ner i brevlådan för någon månad sen börja jag direkt att fylla i ett och annat. Att sen lägga den till sidan och inte kunna använda den har varit lite jobbigt. Nu äntligen kan den komma fram!

För er som ännu inte har listat ut akirlu (nakirlu som bloggen heter) så är det Ulrika baklänges. Jag har alltid sagt, att skulle jag någon gång starta en verksamhet ska den heta akirlu. Drömmen lever vidare och en vacker dag så kanske den kan gå i uppfyllelse.Dagens vill ha

Skulle behöva en ny bricka och då skulle denna från Cosas inte vara helt fel. Den känns tidlös och användbar året om.


RSS 2.0