Sticka

 
Bild: plaza

Jag vet inte vad det är, men när vintern kommer på intåg vill jag börja sticka. Det är aldrig något som skulle komma på tal under resten av året, men helt klart nu. Att titta på dessa bilder får mig bara att vilja springa till närmsta garnbutik för att köpa stora stickor och riktigt härligt garn i den beige/bruna skalan, så ska det bli en stor härlig pläd. Eller så ska jag leta i barnens pinnhög efter ett par att tälja till. För dig som blev inspirerad men inte vet hur man gör kan du kolla in här.

Enkla TingBild: enklating


Snart kommer tomten....vill du få tips på saker jag önskar titta in här.


Snart...


Bild: nostalgi

Nu har vi den snart här..... Det får bli en titt ner i jullådan i veckan så man kan få upp ljusstakar och en smygande julkänsla till nästa helg. Tänk så härlig denna tid är, bara man har ro att ta det lungt, vilket jag tycker ha lärt mig med åren. Det blir mycket trevligare om man skalar ner på alla måsten som man tycker finns. Njuta över en kopp glögg och tända ett ljus kan vara nog så stämningsfullt. 

musli

  • 150 g pumpakärnor
  • ½ l havregryn
  • 150 g solroskärnor
  • 200 g sötmandel
  • 150 g valnötter
  • ljus sirap
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk malen kanel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200° C. 
2. Grovhacka nötterna.
3. Blanda gryn, nötter och kärnor i en i en långpanna. 
4. Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
5. Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20-40 minuter. Rör om några gånger under tiden. Valnötterna kan man ta bort efter halva tiden (de bränns lätt)
6. Låt blandningen torka och kallna.

Jag brukar ha detta recept som ett stöd men känner mig fram till bästa resultat. Denna mysli är helt fantastiskt att ha på min hemma blandade yoggi som består av Turkisk naturell yoghurt blandat med vaniljyoghurt. Detta kan man äta som godis men på samma gång känna sig lite nyttig.
Bild: Ulrika


Nöjd!

            


Bild: Ulrika


Nu är jag äntligen klar med mitt sidebord som jag målat på i tre dagar. Det införskaffades på en loppis
i somras för 30kr. Även jag har fått en skvätt färg här och där, jag tänker var gång jag ska göra något med färg att jag inte kommer att kladda vilket förmodligen aldrig kommer att hända. Ett bra tips på om man doppar håret i målarburken och färgen inte är vattenlöslig, är att gnida in olivolja vilket funkar.

Det är en sak som fattas, det kommer att komma en tofs till skåpet. Jag blev så inspirerad av andantes inlägg så något liknande ska jag försöka mig på.


Håll ut!


Bild:

Sitter här med spår av två kvällars målning på händerna. Ni som följer mig här kommer kanske ihåg att jag fynda ett sidebord på en loppis i somras. Nu har tiden kommit för en upplyftining av detta. Ni får hålla ut för bild kommer vid ett annat tillfälle, nu ska färgen torka. Bilden ovan spara jag för ett tag sen och gjorde tyvärr då misstaget att inte skriva ner var den kommer i från. Är det någon som känner igen den få ni gärna hjälpa mig med detta.

 

Snyggt Igen

Snyggt Igen är webbutiken som säljer använda produkter än en gång, vintage och retro. Att titta in här är som att gå på en bra loppis.


Bild: Snyggt Igen


Granit


collage: Granit


Jag har redan börjat, så för att sätta fart på er andra också, kommer här en del från min önskelista till tomten.

Therese Sennerholt


Bild: Therese Sennerholt


Dessa helt underbara tavlor av Therese Sennerholt visas på en del bloggar men
eftersom jag bara älskar dem ville även jag "ha" dem. Som jag skrivit någon gång tidigare fungerar min blogg för min egen del som att jag har det som visas här. Det blir både billigt och väldigt flexibelt med denna tanke.


Kvällens vill ha


Bild: Urban living

Dessa helt underbara och stilrena skålar samt ljusstake är designade av Mogens Lassen. De kommer helt klart att hamna på årets julklappslista.


Varvar ner på höstenJag tycker om hösten men kännde verkligen att det inte är helt fel med sommaren när jag såg denna bild. Nu viner det runt varje liten knut och mörkret smyger sig på allt tidigare om dagarna. Jag personligen är nog i starkt behov av hösten för då varvar jag verkligen ner. Alla måsten och projekt läggs lite åt sidan när mörkret börjar infinna sig. Det känns mer tillåtet från min egen sida att få sätta sig framför brasan med en kopp kaffe under denna tid på året.
RSS 2.0