Reidar


Bild: Livet Hemma

Stolen REIDAR som är ny på IKEA är designad av Ola Wihlborg. Den är stapelbar, helt i aluminium och finns i färgerna vit, beige, svart, orange och blå . REIDAR passar lika bra inne som ute då hålen i sitsen dränerar bort regnvattnet. Så varför inte mixa färgerna till ditt sommarbord i det gröna.

 


Uteliv!


Bild: Norrgavel

Vad underbart det är med ljusa kvällar. Svårigheterna med det är att få barnen i säng, men än så länge tar uteluften på krafterna. Det är precis som alla vaknar upp ur sitt ide, för det kryllar av barn och familjer på lekplatsen in till vårt hus. På fotbollsplanen pågår det alltid någon match eller skott träning.

Det finns många som får kämpa för att få ut barnen idagens spel och datorvärld, men vi har snarare det tvärt om. Vi hinner knappt stiga upp om dagarna förrän vi ska gå ut, vilket vi inte ska klaga på. Helgen bjöd oss på så fint väder att lunchen intogs ute i det blå. Ikväll intogs grillen för första gången, vilket blev mycket uppskattat.sluta stryka


Bild: Vedum

Ikväll har det varit tvätt för hela slanten. Det har sorterats, hängts upp och vikits in. Jag måste få dela med mig av ett mycket bra tips som jag hörde på radion för ett par månader sen. Är du som jag, att du inte står och stryker hög efter hög utan bara när det behövs, så kan jag berätta att med detta tips så kommer du än mindre ha användning för ditt strykjärn. Numera får all tvätt gå fem minuter i torktumlaren, vilket gör att i stort sätt allt blir strykfritt, förmodligen pga värmen kläderna får.


Hoppas på vinst


Bild: Formelle Design


Tävlingen du inte vill missa!
Formelle Design skapar grafiska tryck som du nu kan vinna, gå in här.industrilampor...Bild: Nostalgi fyn

Det är något visst med industrilampor...
..helt underbara där de passar in.

handskrivna kort

 
Bild:cosas

Little Tree är 5 popup-kort i olika mönster med tillhörande kuvert. Kortet går att vika ut och ha som en fin dekoration. Jurianne Matter har fåt inspirationen från sin egen trädgård och vill med dessa kort hylla naturen. Skulle man inte komma igång och skicka lite handskrivna kort? Visst glädger det mer med ett kort i lådan än som dagens kommunikationsväg sms och facebook.

 


Rocka!


 

  
Bild:Ulrika

Killarna kan stå i timmar och dansa och sjunga, så i helgen var det fullt ös.

ikea ps vågö


Bild: Ulrika

Nu är våren här!

Vårt trädäck på framsidan är en underbar plats på vår och höst, det är då vi sätter oss här så fort solen tittar fram. På sommaren drar vi oss gärna till baksidans trädäck med närhet till kök och uterum.

Ni som följer bloggen vet att jag efterfråga ett par IKEA PS VÅGÖ stolar för ett tag sen och då visste jag inte att vi skulle få in dem i sortimentet igen. Jag var först ut ifrån vår blåa box med dessa två i svart. De kom på plats direkt så trädäcket fick sopas och gräset räfsas. Idag har den första koppen kaffe och en go bok avnjutits insvept i min egengjorda pläd.
Betong med guldkant


Bild: adlibris

Nu har kollegan Malin Nilsson kommit ut med ännu en underbar bok betong med guldkant med sin medförfattare Camilla Arvidsson. I två års tid har jag varit i statblocken men aldrig kommit i mål med att gjuta betong. I år ska det bli ändring i den saken. På önskelistan står deras två böcker (första upplagan hittar du här) som ger inspiration och en utförlig beskrivning på hur man gör. I skrivandets stund poppar den ena idéen upp efter den andra, så hade vi haft betong hemma hade det nog blivit ett och annat redan nu. Förhoppningarna är höga på att jag ska lyckas, men vi får se om resultaten blir lyckade, isåfall ska jag dela dem med er.en vanlig dag


Bild: Ulrika

Tiden bara försvinner. Det finns så mycket man skulle vilja hinna som att fixa hemma, måla, dreja och vara allmänt kreativ. Men dagarna fylls av allt annat just nu. Låt det bli ljusare och varmare så dagarna blir längre.

Idag körde jag hemifrån 06.00 för att plocka upp min kära kollega som är en av två om bloggen Kicki & Emme & havtorndesign. Sen har det varit fullt ös och super skoj på jobbet, som vi for ifrån 16.00. Där efter hämtades två barn från dagis och fritids, hem för att hämta träningskläder till Jonathan som skulle träna pingis, hem och göra kvällsmat sen blev det en sväng in i duschen för att sedan krypa ner i sängen och sova. (pappan jobbar kväll därav allt på mig) 

Pu! Nu blir det en kopp kaffe, bloggen och jag. Fast någonstans gläntar dörren till allt det där andra som man måste göra....plocka undan, tvätta o vika tvätt, förbereda för i morgon, städa och kanske plocka upp den där träningskassen som står i hallen. Men just nu så är det faktiskt bara här framför datan jag ska vara, punkt slut. Dagarna då dörren är vid öppen för alla måsten så får bloggen vänta, för då infinner sig inte tillräckligt med inspiration som kan ta över allt det där.  

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

RSS 2.0