Kvällens vill ha

Tidningsstället City Sunday skulle vara perfekt till barnens böcker eller till kokböckerna i köket. Inte för att man skulle få plats med så många i varje, men det är smällar man får ta. Det skulle förståss vara roligt med ett antal ställ som inte skulle fyllas helt, för utan böcker blir de som skulpturer på vägg. De är designade av Svensson/Wingård


Bild: pid

e e e

Nu finns det en webshop som ni inte får missa. Smycke formgivaren Eva E Eriksson har startat denna sida där ni nu har chans att bli ägare till ett Svenskt, tidlöst och naturligt designat smycke.


Var tar tiden vägen...

...var hemma förra veckan pga magsjuka, den var lite märklig. Har man varit gravid och haft känningar av illamående så var känslan precis den samma. Vet dock att det var magsjuka för gravid är jag inte. Det är sååå bra med två små knattar. Denna vecka kommer också bara försvinna utan att man ens hinner blinka. Befinner mig än en gång i Jönköping på jobbutbildning, här blir det långa dagar. Allt man orkar göra på kvällen är att hoppa ner i sin säng på hotellet och ta fram datan. Här sitter jag nu och längtar hem till familjen.

Bild: Cosas

Kvällens vill ha

Korgförvaring i zink kan man inte få för mycket av. Dessa i ett set om fyra skulle gärna få komma hem till oss.

Klik på billedet, for at lukke vinduet

Bild: Nostalgi fyn

Här kommer en Alla Hjärtans Dag hälsning


Underbart!

Idag har vi haft en helt fantastisk dag. Sol, snö, strand, korv grillning och varm choklad. Kunde detta väder komma lägligare. Barnen njuter och vi med dem.     

Det är något som inte stämmer.....

...sen jag kom tillbaka till jobbet efter min mammaledighet har all fokus hamnat där. Den kreativitet och skaparlust som infann sig under hösten har verkligen planat ut. Det var alltid något som skapades eller fixades med här hemma, eller så satt jag framför datan och blogga och det sprudlade av idéer och inspiration. Nu känns det som att allt detta händer inom de blå väggarna och det är där allt krut läggs. Här hemma finns det bara tid till att ta hand om familjen och kramas. Jag längtar verkligen till när dagarna blir ljusare och längre så glädjen och orken kommer tillbaka. Det finns en del projekt som ligger där bak i huvudet, men som kräver lite mer ljus. Ni får helt enkelt hålla tillgodo med de få inlägg som kommer så hoppas jag på att inspirationen snart kommer tillbaka.


Bild: Ulrika

Skandinaviskt/Hongkong

Vilket ruggigt väder, vinden viner och kylan kryper in i alla springor den kommer åt. Då finns det bara en sak att göra...krypa upp i soffan med en kopp kaffe, en tidning och känna värmen från brasan. Fick i kväll tag på ett sommar nr av Sköna hem och kunde där beskåda detta ljusa skandinaviska hem med Hongkong inspiration. Vad man längtar tills detta underbara ljus och värme når våra breddgrader.

Vardagsrummet är en blandning av det gamla Asien 
och det modernt skandinaviska. Soffan, skåpet och skulpturerna har följt med från Hongkong. Matta från Kasthall, bord från Karl Andersson & söner, Thomas Pedersens gungstol Stingray från danska Fredericia, 
stor sittpuff från R.o.o.m. och kuddar och pläd från egna företaget Ceannis. På bordet silverljusstaken Simon, Interstudio. Taklampan är köpt i London och urnorna närmast till höger är asiatiska. 


Trappan hade byggts om på 70-talet, men återställdes till sitt ursprungliga skick. Vasen med den 
höga foten kommer från Jakarta 
i Indonesien.   Trädgården består av flera rum, här solhörnan intill det gotländska växthuset av Rosenberg Wase, inköpt på Millesgården.

Även i bad-rummet möts olika kulturer med hand-fat från Habitat, korg från Bali och handduksstege från Hongkong  
Bilder: Sköna hem

RSS 2.0