Efterlysning av IKEA PS VÅGÖFör varje dag som går retar jag mig bara mer och mer. För ett par år sen utgick dessa IKEA PS VÅGÖ stolar ut sortimentet och vi sålde ut de sista för 50:- Varför kom de inte i mina ägor då? Denna fråga kan man ställa om och om igen, men inget bra svar kan ges. Finns det någon där ute som mot all förmodan vill sälja sina, finns här en köpare. Hör av dig!


Kvällens vill ha

 

Bild: Carlsson Interiör & Design

Denna formbara bricka skulle passa utmärkt till fåtöljen hemma. Sitter som oftast i den och bloggar och försöker balansera kaffekoppen.

VittSommartid använder Tine gärna den ljusa glasverandan som arbetsrum. Det stora arkivskåpet är från Suzanne Varming. Korgen, som används till mattor och filtar från trädgården, är från Tine k home och mattan från Brandt.

Bilder: Sköna hem

Att titta in hos Tinek är som att äta jordgubbar med vit choklad. Tinek uttrycker sig så här »Vitt är en underbar bas, färgen understryker kontrasterna och ger mig extra energi« vilket jag fullständigt håller med om.

Trädgårdstankar


Nu börjar det bli tid för vår trädgård att få sig en riktig upplyftning. Har kollat runt i tidningar och andra inspirationskällor och fastnade direkt för dessa bilder från Hasselfors Garden. Så nu ska vi nog kunna få till något med sten, plattor, gräs, bärbuskar och ett litet trädgårdsland. Hoppas nu vädret i helgen gör detta möjligt.


Bilder: Hasselfors Garden


Inspiration

 
Bilder: Leva & Bo

Bild vänster: Svart smyckesträd i plast, 129 kronor, Åhléns. Lampfot i borstat stål och brun organzalampskärm, 499 respektive 899 kronor, Hallbergs Lampskärmar. Till vänster ett långt mockahalsband med silverberlocker, 475 kronor, Unica. Längst fram ett halsband med vitguld och stor grön amulett i Balisilver, 1 100 kronor, Gaia. Två armband med läderflätning och pärlor, 199 kronor/styck, Maloa. Liggande på bordet ett svart halsband, 599 kronor, Edblad & Co.

Bild höger: Svart pelarbord, 65 centimeter i diameter, 3 750 kronor, Bohem. Svart- och vitmönstrat quiltat sängöverkast, 150x225 centimeter, 1 100 kronor, Anna O. Vitmönstrad rund bricka i plåt, 295 kronor, Bohem. Två porslinsmuggar, 129 kronor/styck, Sagaform. Grön sammetspuff med klädda knappar, 4 850 kronor, Bohem.

Jag satt och bläddra i Leva & bo tidningen i helgen och tyckte att lampskärmen var riktigt snygg. Denna stil på skärm vore något för IKEA att ta hem, de hade blivit så mycket billigare. Färg o form i bilden till höger var riktigt tilltalande och föll mig i smaken direkt.BetongI den både vackra och praktiska boken Vattenblänk & betong lär du dig hur du gör allt från små söta änglar, vackra skålar och krukor i olika former och storlekar till fågelbad, små fontäner, en grillbänk som fungerar som utekök och en vacker bänk. Författarna Camilla Arvidsson och Malin Nilsson (kollega till mig) ger dig också generöst med tips på blommor och växter att kombinera med betong, och de vackra bilderna inspirerar till att inreda ute.

Längst bak i boken finns en utförlig handboksdel med tydliga steg för steg- beskrivningar som i detalj visar hur du går tillväga. Lär dig hur man gjuter, hur man blandar in torvmull för vacker patina, hur man gör fina mönster av blad, snören eller mosaik och hur man enkelt målar på betongen med till exempel schabloner.

Ingen rast

 
Bild: Nostalgi

Så vacker vas!

Nu är projektet som gjort arbetsdagarna "lite" längre än vanligt slut. Men här är det ingen rast och vila så därför har nästa uppdrag dragit igång. Nu håller jag i en utbildning, men det har uppståt ett problem, jag har tappat rösten. Så när veckan är slut tror jag att jag dragit på mig en kronisk heshet. Finns det några tips där ute på vad man kan göra. Det enda som inte är att rekommendera är att vara tyst, eleverna lär sig inte mycket på det.

RSS 2.0