Witte & Wigen´s gårdsbutik


Bild: Daniella Witte

Witte & Wigen´s gårdsbutik premiär öppnar nu till påsk. Detta vill min vän och kollega Daniella fira med en utlottning utav denna snygga kudde från danska märket By Nord. Ni hittar tävlingen här.13 april en stor dagBild:Urban Living

I morgon ska det bytas till sommardäck på bilen, det blir konstutställning på Hannes dagis. Men framförallt så ska här firas gånger tre. För x antal år sen kom jag som en liten present till min mor på hennes födelsedag och för sju år sen kom vår son Jonathan som en underbar present till mig.Vilken överraskning!Bild: Ulrika

Vilket lyckligt slut det blev på min dag på jobbet. Min kära vän och kollega Kicki överraska mig när vi skulle åka hem. Du är fantastisk! Som en tidig födelsedagspresent fick jag denna efterlänktade bok Älskade hem. Här visas helt fantastiska bilder från nio svenska familjer med mycket personlighet, loppisfynd, heminredning från IKEA och dyrgripar. Gemensamt för alla familjer är kärleken till livet hemma.  Den har översatts till 16 språk och säljes i 21 länder. Med den vill IKEA sprida svenska heminredningstankar runt om i världen.


Glädjespridare

 
Bild: Leva o bo och odla

Så underbara blommor! Anemoner och Ranunkler är mina favoritblommor (bara de inte är gula) Inför helgen är det trevligt att köpa en snittblomma för att få en härlig vårstämmning eller varför inte sätta in en kvist från de snart storknoppiga buskarna från naturen. 

 

Passionsfruktsmoussetårta

I helgen fick jag till denna passiontårta som består av fyra moment och tar sin lilla tid att göra, men det var det värt.


Bild: Ulrika


Botten
110 g smör
2,25 dl socker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Kräm
250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
45 g smör

Mousse
6 gelatinblad
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
1/2 dl tropisk juice, koncentrerad
4 dl vispgrädde

Gelé
3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktjuice (el tropisk juice),inte koncentrat
3 gelatinblad


Gör så här:

Botten
Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 18 min. Låt svalna.

Kräm
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och smöret. Häll det över chokladen och rör det helt slätt.

Mousse
Lägg 6 gelatinblad i kallt vatten. 
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa ner mascarponen i äggsmeten.
Värm juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama ut gelatinbladen, smält ett i taget i juicen. Vispa ner juicen i äggsmeten.
Vispa grädden hårt och vänd till sist ner den i smeten.
Häll moussen över den kalla botten. (Skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går) Låt den stelna i kylen.

Gelen
Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Värm 1/2 dl av juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama ur gelatinbladen, smält ett i taget i juicen. Häll i resten av juicen och rör om. Gröp ur passionsfrukterna i en skål och häll juicen över fruktköttet, rör om (ta ev. bort långa gula trådar). Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen (gelén kan hällas på redan efter 20-30 min). Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.RSS 2.0