Kakfat

Detta ska jag göra...

Karin Mannerstål
tillverkade fina kakfat i kvällens avsnitt av Äntligen hemma. Lite loppisfynd i form av udda tallrikar, vinglas och ljusstakar. Som hon sen limmade ihop med porslinslim och sprayade vita. Bara fantasin infinner sig kan man göra mycket fint.

 
Bild: Elin Bohman

Mysiga höst!

Hösten är en härlig tid, man tänder brasan, kryper upp i soffan med barnen och dricker varmchoklad. Den bjuder även på en del pyssel, spel och hembakat. Men hade vi inte haft allt detta mysförhöjande skulle man nog inte klarat många dagars mörker, regn och höstvindar. 


Bild: Urban Living


Pax kampanj!

Vem drömmer inte om att ha en stor och härlig garderob, få ordning på kläder, accessoarer och skor med en lyxig kännsla. IKEA har garderobsystemet PAX med mängder av inredning så du kan skräddarsy din egen personliga garderob. Inredning i samma stil håller ihop intrycket och känslan i rummet, även insidan i en stor och härlig garderob kan förhöjas och kännas utvalt. Så varför inte passa på nu när du kan köpa tre Pax stommar men bara betala för två. Detta gör du fram till den 14 nov 2010.


Bild: IKEA, Livet Hemma


Härlig helg väntar

I helgen bär det av på en liten tripp till Karlskrona. Mannen ska på topp 12 pingis så barnen blir hemma. Vilket betyder att jag kan få lite kvalitetstid...äta en god och lång frukost på det nybyggda Scandic, ta en härlig morgonpromenad, kolla in affärer och sen äta en god middag med mannen.


Bild: Sköna hem

Nyanser av svart

 


Bilder: nakirlu

Missa inte oktobers nr av Elle Interiör som är fylld med inspiration i min smak. Uppslaget visar en känsla ur en fotostudio med utgångspunkt för kreativitet, hemma hos stylisten Sofia Ericson


Fantastiska höst!

Helgen har bjudit oss på ett helt fantastiskt väder vilket gjorde att det blev två dagars utevistelse från morgon till kväll. Vi plocka kastanjer, spela fotboll, hoppa hage och picknicka på lekplatsen. Det var så skönt att bara vara vilket inte är likt mig, det ska alltid hända något eller plockas och fejas med något, men inte i helgen.


Bild: nakirlu

Men det blev en tur hem om till mina föräldrar som är i full gång med att flytta ifrån sin gård med kycklinguppfödning. Där av bilden nedan. Ni kanske känner igen er när jag säger att det finns en hel del saker i ens föräldrahem som man vill ha men på samma gång inte. Jag tänker då främst på skolböcker och andra minnes värda saker, som har varit så bra att förvara just där, men är inte lika roliga att få hem till sig.  


Bild: nakirlu

När man letar i gömmorna hittar man även sånt man inte visste fanns, men som man verkligen vill ha.
Kommer visa fler saker en annan dag...


Bild: nakirlu
       


Allt i en bild


Bild: Sköna hem

Denna underbara bild ger mig känslorna tillbaka från sommaren, hösten som vi är mitt uppe i och den kommande vintern. Vilken skicklighet att kunna fånga så mycket i en och samma bild. Vad fångar den hos dig?


Hembakat är bäst

Ni har väl inte missat den fina bakboken från IKEA men 30 klassiska kakrecept "hembakat är bäst". Den är gjord på ett lite annorlunda sätt där ingredienserna framhävs och presenteras på ett grafiskt sätt. Boken delas ut till vitvarukunder nu under kampanjen som håller på till den 31/10. 
 .Daniella Witte

Bild: Cfoto för Metro bostad


Bild: Daniella Witte

Ni missar väl inte att kolla in den nystartade bloggen Daniella Witte, här kommer ni att få en himla massa inspiration och kunna ta del av deras fantastiska projekt som ständigt pågår.

Detta tidigare inlägg gjorde jag om deras förra hus.


Underbara killar!En härlig höstdag på Österlen!


Ordning ger inspiration till det kreativa


Att titta in här ger mig inspiration men även ett enormt sug efter att åka på loppis.

Denna lediga dag har det rensats i mitt blivande arbetsrum/ateljé. Har man platsen är det nästan oundvikligt att det fylls på men en massa saker, urväxta kläder och annat som borde till sin riktiga plats på en gång, men på något vis hamnar här på en mellan station. Nu när mörkret faller på och det viner om knuten behöver jag få ordning på denna röra och börja skapa min plats till det kreativa.

Här ska det bli rum för drejning, målning och till fixande av loppisfynd. Jag ska bara insupa idéer på hur det på bästa sätt ska bli en bra arbets plats och en inspirerande oas. Så snart ska sommarens fynd få sig en förvandling.RSS 2.0