Gott Nytt År

Jag önskar alla mina trogna läsare ett riktigt gott slut och en bra start på det nya året. Hoppas att vi ses här igen och att vi får ett fantastiskt  2009.Karm Ulrika

Lyx eller budget

Tänk vilken skillnad i pris det kan vara på i stort sätt samma hylla. Jag skulle kunna tänka mig att skaffa den till höger och måla den i vitt. Har inte sett den i verkligheten så jag vet inte om den är tunn och skranglig, men priset gör att det känns ganska överkomligt.


Svenssons i Lammhult eller Rusta

Julklappar..

..som tomten kom med.


Dockhus

Jag fick en del frågor om vad det var jag skulle göra när jag skrev om en del måsten.. Här kommer resultatet, ett dockhus till barnen. Jonathan kom hem en dag från dagis och hade vävt en fin liten matta.  -Den ska jag ha i mitt dockhus! (som då inte fanns). Min första tanke var att det ska jag göra. Jag köpte trälådor på Ikea som jag sen måla, det blev ett garage/station, ett abc rum, ett kök och ett ute landskap samt ett tak med stjärnhimmel. Naturligtvis blev jag inte klar tills jag börja jobba, så dagarna innan jul blev hektiska. Nu ska det dröja ett bra tag innan jag startar upp nya projekt, det är nog med att jobba, sköta ett helt hus, man och barn.


God Jul

Önskar jag och min familj. Det har varit ganska tyst på bloggen den senaste tiden, men jobb och julförberedelser har tagit all min tid. Ska vara ledig över hela  julen så då lär jag uppdatera mer.


Vinnaren blev...

Nu ska den lyckliga vinnaren av halsbandet från Eva E Eriksson presenteras. Tusen tack till alla trevliga kommentarer och naturligtvis till Eva. Den lyckliga blev Linda med bloggen LivingLikeLinda. Hoppas detta kan passa fint till Nyår?


Foto: e e e

Lussebullsbak.

Efter en lång dag på jobbet med mycket kundfrågor och andra trevliga uppgifter, så var det helt underbart att komma in genom dörren till vårt hus. Vilken doft....Mannen och barnen hade varit i färd med att baka lussebullar. Jonathan fyra år var en hejare på att göra små kringlor, de blev så små och söta.
Det går bra att inskola Hannes på dagis, det känns lite lättare att vara på jobbet när man vet att det går bra för honom. På tal om jobbet så har jag kommit över den första jobbiga känslan, efter så lång tid hemma. Den första veckan kunde jag inte sluta tänka på att kanske göra något annat, för det var verkligen jobbigt att åka iväg varje morgon och veta att man så ska göra ett bra tag framöver. Men nu är det andra bullar...Jag har hittat tillbaka till känslan som fanns när jag gick hem för 1½ år sen och det känns riktigt roligt.

Mys

Nu inför Lucia blev det ett arrangemang med zinkfat, kulor och granris. Här hemma går julen i vitt, grått, silver, svart och en mycket liten del rött. I morgon kommer även julgranen in. När jag bodde hemma sattes granen in en dag innan julafton, vilket jag tycker är alldeles på tok försent. För när klapparna är öppnade och all julmat upp äten så är det snodd på att granen åker ut.  Det är nu innan jul som det är så mysigt, så vi i vår familj har gjort gran historian till en tradition att komma in på Lucia.


GlöggI dessa juletider då är det glöggen som kommer fram. På IKEA får vi ofta frågan om vi har glöggmuggar och då blir svaret oftast nej. Fast får jag själv tycka lite så vill jag gärna rekommendera våra fina espressokoppar EPISTEL för endast 29:-  till just detta ändamål. Så nästa gång ni besöker IKEA, kolla in denna serie.

Kvällens vill ha!


Tripod lampa, pid.se  7150:-

Salt o peppar med Samba, Frank form  695:-

Kandelaber Spin, Urban Living  4680:-

Tävling hos mig!

Då var det min tur att ordna en tävling i samarbete med Eva E Eriksson som efter flera år i inredningsbranschen ville vidareutveckla sin känsla för form och design och startade e e e . Med hjälp av kreativt tänkande vill Eva förmedla en känsla av nyskapande konsthantverk till sina kunder.  Nu har du chansen att vinna detta exklusiva smycke med ett rent och enkelt formspråk som förmedlar en speciell känsla. Svensk, tidlös och naturlig design!


Halsband: Kulkedja med rektangel i acrylglas/silverstav.

För att vara med och tävla lämnar du en kommentar till detta inlägg. Vill du ha större chans att vinna kan du länka till tävlingen på din bloggsida och det innebär att du får två röster, länka också till Eva e Eriksson.se. Har du ingen blogg går det alldeles utmärkt att vara med ändå. Tävlingen pågår till den 19 december, då jag drar den lyckliga vinnaren.

Min vecka

Nu har jag jobbat i tre dagar och det har verkligen varit en total omställning för alla i familjen. Jag går upp tidigt, när alla andra sover i huset, smyger mig ut i regn och rusk för att ta tåget mot jobbet. Här hemma vaknar barnen och Hannes blir helt ifrån sig när han upptäcker att mamma inte är kvar hemma. Han blir som ett plåster på pappa. Jonathan tycker också det är väldigt tomt och frågar flera gånger per dag om jag inte kommer hem snart. När mörkret lagt sig och kvällsmaten står på bordet dånar jag in genom dörren för att krama mina små guldklimpar. Vi får en dryg timme tillsammans sen är det nattning som gäller. Det känns lite som att jag bara är här när det är tid att sova, konstig kännsla. All tid och ork har blivit mindre och där av färre inlägg. Men just nu får ni hålla er till tåls för snart kommer....ja de ni!

Mitt bidrag till utställningen


Nu presenteras alla 54 bidragen hos Juniform. Inte nog med att det här är en utställning, det är också en julklappsutdelning! Bidragen kommer att lottas ut bland deltagarna som får en garanterat hemmagjord julklapp med posten. För att se bidraget i större storlek och få veta lite mer, besök respektive blogg. Vilken kreativitet det finns och ett stort tack till Anna på Juniform för arbetet du lagt ner på att få en fin utställning.

Jag bidrog med en egengjord tavla på canvasduk i storleken 30x30. Den är målad och spacklad med akrylfärg. Fler tavlor som jag gjort hittar ni under fliken konst.


Foto:Ulrika

Jobbig kväll

Jag sitter här och har gråten nära till hands...Jag börjar nämligen jobba i morgon och kommer att se mina små guldklimpar i ca 1 h. Usch så tråkigt..tänk att livet går ut på att jobba. Jag vet att pappa är hemma och jag kommer till ett roligt och utmanande jobb men att komma hem när dagen nästan är slut känns för J...Jag ska försöka tänka på allt det roliga vi hunnit med på mina 1½ år hemma. Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på årets julkalender med barnen "Skägget i brevlådan", hoppas den är lika bra som det låter. Trevlig kväll!

RSS 2.0