Kuddar!

När vi går in i mörkare men så mysiga hösten vill man oftas förnya sig med något i hemmet. Billigast och lättaste sättet är kuddar och andra textilier. Hittade dessa snygga kuddar på  Ceannis.com


Underbar dag

Idag har vi haft den finaste dagen på länge..vilket väder! Jonathan och jag starta dagen med en tur till skogen , med "knytte". Vi såg grodor, plockade pinnar och ekollon, höjdpunkten var fikat med varm oboj (hör skogen till trots värmen). När vi kom hem fortsatte vi att vara ute, häcken har länge behövt klippas så det blev dagens projekt. Slitsamt men med gott resultat. Så nu är jag egentligen helt slut men nu blir det till att fortsätta fixa och dona, gårdagens inköp på IKEA är ännu inte i hamn...

Följ min...

Följ min blogg med bloggkoll

Marimekko

Kolla in Marimekkos hemsida. Där finns en heldel fina saker...Marimekko är så mycket mer än de stora blommiga tygerna.


Eget collageFoto: Marimekko

Fixa & dona!

IKEA = jobb (i dubbel bemärkelse). Det blir ju alltid en hel del som ska göras efter ett besök där, möblerna ska monteras, tyget ska sys upp och viss ommöblering blir nödvändig. Idag har vi fått upp ett IKEA/PS cdskåp. Jag tycker om att lyssna på musik men skivorna får inte synas. Efter ett halvårs funderingar blev detta resultatet. Det har kännts lite kalt  i vår vita hörna, så det här känns bra.

Jonathans rum har inte ännu påbörjats och hallen ska få sig en upplyftning med. Årekommer med bilder från det. Kontoret fick en ny gardin och soffan ett par nya kuddar. Nu är det höst och då ska det vara mysigt att krypa upp i soffan och gosa till sig.
Planering

Sitter nu äntligen ner efter en långpromenad i skogen med en grovmacka och en kopp kaffe. Nu ska här planeras för en tripp till IKEA i morgon. Jonathans rum ska ju bli lite roligare och mer funktionellt, vi behöver mer förvaring till groventrén, kuddar till soffan och lite annat smått o gott.Foto: Ulrika

UtmärkelseNär man idag pratar med nära och kära så får man oftast höra att..det läste jag på din blogg. Det är en underlig känsla att någon läser och intresserar sig för min blogg. Jag starta denna främst för att jag blev så inspirerad av Jennyks blogg. Det är av denna goa tjej jag fått denna utmärkelse. TACK!! Tanken var först att rikta in mig på att berätta om vardagliga saker vi i familjen gör, till våra familjer som bor nära och långt bort. Men sen när man sitter här och får ett antal favoritbloggar som även de inspirerar en vill man så mycket mer. Inredning är så roligt, att blogga om det får mig att stilla mitt köpbehov lite. Man kan ju inte köpa allt fast man vill, ibland räcker det att titta på. Man dör inte lyckligare av att ha allt. Men man ska trivas och njuta medan man kan.
LEV HÄR OCH NU!

Så här går det till:
1. Vinnaren kan sätta loggan på sin blogg.
2. Länkar till personen du fått utmärkelsen av.
3. Nominerar minst 7 andra bloggar.
4. Länkar till de bloggar du nominerat.
5. Lämnar ett meddelande till bloggarna som du väljer.

Jag skickar utmärkelsen till några av mina favoriter:
 
Tinaminastina

Tvillingmamma

A Home Far Away

Proforma

Husnr8

Theasrum

Saravillfara

Fixa-dona

Drömhem

Ljus i mörkret

Nu när det börjar bli mörkare är det så mysigt att få tända lite levandeljus. Dessa ljusstakar från Graham and Green tyckte jag var fina. Att plocka in de sista blommorna och sätta i den annorlunda vasen skulle vara på sin plats. 

Antique-Style Glass CandlesticksSpiragoya Vases
Foto: grahamandgreen

Tillbaka till livet

Omslagsbild: ISBN 9789177159322, Tillbaka till livet : Alisons historia 

En ung kvinna från Sydafrika blir våldtagen, svårt misshandlad och knivhuggen. Mot alla odds överlever hon. Med skador som borde ha dödat henne lyckas hon hålla sig vid medvetande och skaffa hjälp. Läkarna häpnar över hennes oanade krafter och mod. För att bearbeta det som hänt bestämmer hon sig för att berätta om de fruktansvärda övergrepp som två samvetslösa, iskalla våldsmän utsatte henne för.

Tillbaka till livet berättar Alison sin historia för journalisten Marianne Thamm. Vi får också ta del av historien ur andra människors synvinkel. Här berättar bilisten som hjälpte Alison om sina tankar och känslor, vi får möta Alisons föräldrar, läkaren som opererade henne och polismannen Melvin Humpel som såg till att gärningsmännen fick sina rättmätiga straff.

Detta måste vara den bästa boken jag läst. Gripande och hemska, man får vekligen kalla kårar och blir riktigt arg. Jag kan aldrig förstå hur någon människa vill skada en annan på detta sätt. Jag rekomenderar verkligen andra att läsa den.
Detta är en bok man verkligen inte glömmer...

Jonathans rum

Jonathans rum ska genomgå en upplyfting, där det idag bara finns en säng och en garderob som inte är så funktionell. Eftersom vi har så gått om plats så behöver inte barnen leka på sina rum, utan där kan man ta det lugnt och få vara för sig själv. Garderoben ska tas bort och där kommer att komma upp en tapet för att bryta av i det vita rumet. Sängen kommer lyftas upp på två skåp med mycket förvaringsmöjligheter i. Bakom dessa skåp och under sängen blir ett litet krypin. På motsatt vägg kommer en fyrkant av griffelfärg att målas och där under kommer ett skrivbord. Basfärgerna är som vanligt vitt och svart, eftersom Jonathan tycker om grönt blir detta färgen som adderas. När detta är klart kommer bilder att visas. Ha tålamod...Bravur klocka: 399:-

Sveje matta: 99:-

Vika amon skrivbord: 745:-

Agam stol: 329:-

Kvart lampa: 99:-

Björklund&Wingqvist tapet: 620:-

Pax skåp: 1648:-

Följ min...

  följ min blogg med bloggkoll 

Svat & vitt

Jag kom på mig själv.. när jag sitter och gör små collage blir det alltid i svart och vitt. Fast idag fick jag med den gröna pallen Tolix. När jag tänker inredning är det alltid svart och vitt som bas. Sen kan man addera till lite färg i form av textilier och småsaker. Med detta som grund kan man lätt byta ut och förändra utan att det ska gå åt så mycket pengar. Dessa saker hittar ni på Blacknwhite.dk


Toxil pall: 1050:-

Magino barstol: 3600:-

Grytunderlägg: 240:-

Bea Figus black: 719:-

Wordle

Tycker man om att leka med ord och göra lite expriment med texter ska man besöka sidan Wordle. Jag har här tagit med lite ord från en dikt som min man skrev till mig för nio år sen. Jag skriver dikten i sin helhet under.
Min älskade underbara

utan Dig skulle jag mig ej klara

Du är så söt och fin

o tänk att du är min

Din mjuka hand

som Perhentian-sand

Ditt hjärtliga sätt

gör att jag aldrig blir mätt

nu har jag hittat rätt


3Magasin

Har ni vägarna förbi Ystad ska ni stanna till och besöka 3Magasin. Här kan man hitta kläder som skapar en induviduell look, inredning med mycker betong, textil och skulpturer. Det är en härlig känsla att ta steget över tröskeln, de sprider inspiration. 


Höst

Jag tycker om hösten! Det är en tid då man med gott samvete får vara inne och pyssla, krypa upp i soffan med filten -dricka varm choklad och tända kaminen. Har börjat så smått med att städa undan sommarkrukorna och fixa till inför höstens blommor. Känns kanske konstigt så här i mitten av augusti att sommaren är slut, för det tror jag att den är. Det är inte mig emot. Jag är ganska pedantisk och somaren gör att man drar in sand, gräs och alla sorters flygande djur. Ska bli ganska skönt att få städa undan allt detta.
Sticky Lamp

Var idag hemma hos mina föräldrar och hittade tidningen disajn, läste där om designern Chris Kabel. Han gör bl.a lampor som kan klistras direkt på väggen. Dessa är gjorda av vakum-gjuten PET. Jag tyckte de var roliga att tex ha som sänglampor. Kan bl.a köpas här droog.akadoo


Fullt upp!

Det har inte blivit så mycket bloggande på några dagar och det kommer bli lite mindre ett tag fram. Har nämligen lite projekt framför mig som tar lite tid. Om resultatet blir bra får ni kanske se. Idag har jag haft mammalediga kollegor på besök och alla barn därtill. Det är 5 barn mellan 3-4 år och 3 barn på 8 mån -1 år. Full rulle med andra ord! Så nu är jag helt slut...det blir ett varmt bad, mama tidningen och en kopp kaffe sen sängen. Ska nämligen på klassfest i morgon(grundskolan) utan barn. Första kvällen på ett år som jag åker bort utan Hannes. Skönt, tomt, konstigt och lite oroligt. Tänk att kunna sitta ner i lugn och ro, prata och äta mat.

MW

"Aldrig mer en trist dag!" För ett tag sen fick jag wettexdukar av Malin Westbergs collection. Jag är inte som min syster som måste ha design även på dessa, jag föredrar funktion. Men jag tackar inte nej till dessa. Tack Stina!EEE

Nu har Russinnet rea på Eva E Erikssons fantastiskt tidlösa och vackra smycken.Foto:russinnet

Ting Ute & Inne

I detta regniga väder, måste man göra något upplyftande. Vi åkte till Ting Ute & Inne! Vi har länge tittat på dessa tavlor som nu är i våra ägor. De är designade och tillverkade av Maude som är en av ägarna.

foto:privat

Bakken

Nu är vi hemma efter en heldag på Bakken i Danmark. Vilket ställe, det var superskoj för barnen och konstigt nog för mig också (jag tycker nämligen inte om att åka karusell mer, det snurrar så längst upp) här finns det karuseller som tilltalar alla åldrar och då även sådana som mig som inte längre klarar av att åka. Vår lilla son på 4 år hängde med M 9 år och J 7 år, upp i alla vuxenkaruseller. De börja ganska beskedligt med den lilla nyckelpige karusellen och sen stegra sig farten och höjden till bl.a forsränning, vikingaskeppet och den stora träbanan. Vädret var precis som det ska vara när man är iväg så här, det är bara en sak som inte är bra med fint väder...getingar. Jennyk skrev en dag om de irriterande trippsen som kliar och kryper in överallt. Men jag får nog säga att getingarna är värre. Man behöver inte äta något eller ens provosera dem, de sticker ändå. Det gör så ont..på min arm.

Mördarsniglar..

..vill jag inte ha i trädgården. Men nu ikväll när jag bara skulle gå ut en sväng så kröp de här på uppfarten. Gissa om de kom från grannens överväxta trädgård? JO! Efter allt detta regnande har de väl fått "luft under vingarna". Hoppas de inte invaderar oss....

Lampa

Kan inte bestämma mig för om jag tycker om den eller inte...kronan Mir är en nyhet från danska Herstal. Kronan består av 15 st lampor som sprider ljuset på ett effektfullt sätt i rummet.foto: Frapp


Kläder till...

..hitta snygga kläder till Jonathan på H&M. Det är ju snart tid för dagis igen och då får man väl förnya garderoben lite. Sommarkläderna får packas ner och återuppkomma när Hannes blir större. Men vi får hoppas att sommaren inte riktigt än är slut. Fast det ska bli ganska skönt att snart återgå till vardagen med fasta rutiner och inte glass och godis varje dag.Titta in..

..på SmyckaLycka och inspireras av inredning, blommor, presenter och kurser.
      

Trött!

Nu är det välbehövligt med en slappe söndag...Har nämilgen haft gäster på middag både fredag och lördag. Det ska städas(pedanta jag), lagasmat och samtidigt göra allt runt barnen som man brukar. Men det är trevligt med fest, god mat och vin. Vad som är skönt och som jag nu sitter och längtar efter är sängen och att veta att Hannes sover hala natten i sin säng. Detta har han gjort sen vi sluta amma, då kunde han vara vaken fem-sex gånger. Fast tänker jag efter känner jag mig mer trött nu när jag får sova än jag gjorde då..konstigt!

Kvällens vill ha!

Detta fat från Asplunds skulle mycket väl kunna pryda vårt soffbord....foto: privat

Klockor

Sitter och spånar på hur jag ska inreda Jonathans rum. Det kommer nog bli ett stort skrivbord, griffelfärg, lådor och en klocka på väggen så han vet när han får gå upp ur sängen på morgonen. Hittade dessa roliga  klockorna designade av George Nelson hos Olssongerthel, vi får väl se om det blir en sån eller jag klurar ut någon själv.


Tack!

Precis när jag fått rätt på min blogg tack vare Filip, kommer Jonathan in och har klämt fingrarna i en dörr. Blåa och svullna fingrar med tårarna rullande ner för kinden. Tar fram min lilla sjukväska, där i finns mirakeltuben....Xylocain. Den bedövar allt och jag tror inte jag skulle klara mig utan den. Den går tom att smörja i munnen när tänderna är på gång.  Nu får jag återgå till min lilla sötnos så han kommer i säng.

Ursäkta

Det har blivit fel på sidan och jag kan inte få rätt på det. Hoppas att ni har överseende med detta. Det har inte jag och det gör mig så frustrerad. Det kommer att rättas till men vet ej när. Senaste inlägg, kategorier och länkar hittar ni längst ner på sidan.

väggbonad

Hade vi haft högt i tak skulle denna pryda en vägg!


bild:Designonline
collage:privat

Tips!

Vi har ett rum i källaren som är till för aktiviteter som fotboll, innebandy, hoppa och springa, bygga koja och titta på film. Det är ett rum på 42 kvadrat som jag nu vill göra något roligt med och då tänker jag på väggarna. Ska man gå lös på färger, sätta upp wallies/text eller fixa och trixa med ljus. Det får bara inte vara något som sticker ut som hyllor och lampor, det är ett oömnt rum. Kanske låta barnen bestämma? Funderingar finns om att måla en fotbollsplan i taket och ner på väggarna. Det får inte bli för mörka färger eftersom det är i en källare(jag som helst vill gå i svart och vitt med inslag av rosa, lime eller turkost) Jag behöver nog lite hjälp, finns det någon där ute som har lite ideér!

             

Bilderna visar delar av rummet i källaren. På ena kortsidan finns en stor griffeltavla, så det är bilden där Jonathan spelar boll som det måste till en förändring...

Vaxdukfoto:privat

Idag gjorde vi en liten utflykt till  Stoff & Stil och hittade där denna vaxduk som nu ligger bra på köksbordet. Skönt att skydda det mot kladd och bestick märken. Vilket utbud av tyger de har. Fanns det bara tid skulle man kunna göra hur mycket skoj som helst. Man blir verkligen sugen på att sy när man går där.

Snabb efterrätt


Vi fick tag på super fina svenska bär på torget igår. Vill ni göra en snabb och lätt efterrätt ska ni testa det här...

Ta färska eller frysta bär i en ugnsfast portionsform. Smula ner vitcholkad och bred på ca 2 msk créme fraiche. Strö över råsocker och gratinera i 10-15 min på 250 grader.

(n)akirlu kakaVispa ihop 3 ägg och 3 dl socker, tillsätt 1 dl kokande vatten.
Blanda i 3 dl mjöl och 2 tsk bakpulver

Grädda 25-30 min i 200 grader

Koka 200 g smör med 1½ dl mjölk häftigt i 2 min.
Tillsätt 6 msk vaniljpulver.

  
Dela kakan på tvären, dränk bottnarna med såsen och lägg genast ihop. Går bra att frysa!

Stranden

Så varmt det är i havet...det var någon som sa att det var 25 grader och det är inte fyskam. Både Jonathan och Hannes tycker det är roligt att gräva och leka med vatten. Det finns en nackdel med stranden och sanden, det är att man får den med sig hem. Pedant som jag är....

                  
  

RSS 2.0