Världens smidigaste fusk-surdegsbröd

 
Bild: Ulrika

Igår kväll rörde jag ihop en deg på ett par minuter eftersom den inte behövd knådas. Satte in den i kylen och i morse vakna vi med vetskapen att vi hade förmodligen ett gott nybakat bröd som väntade till frukosten, som vi skulle avnjuta utan stress till fotbollsträningen. När man går upp på morgonen så stjälper man bara ut degen, delar den i tre delar och slänger in i ugnen i typ en kvart. Inga extra jästider, inget tjafs, bara nybakat bröd inom loppet av 20 minuter! Det där förmodligen gott, har blivit till ett supergott bröd som är lätt att baka och trevligt att både avnjuta till frukost eller till en rykande god soppa. Detta goda recept hittade jag hos Bara en kaka till som jag rekommenderar att ni tittat in hos

Till 3 mellanstora baguetter behövs:
3 ärtstora bitar jäst
3 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
0,25 dl vetekli
ca 7 dl (380 g) vetemjöl special

Lös jästen i vattnet, och rör ner övriga ingredienser så att du får dig en trevlig, lös deg. Lägg över plastfolie och låt stå över natten. Enligt receptet så bör degen stå i minst 5 timmar, men den klarar sig i upp till 18 timmar. Nästa morgon - stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Vik degen en gång över sig själv, så att båda sidor blir mjölade. Dra ut degen till en rektangel, ca 15x25 cm. Dela den i 3 lika långa delar, och mjöla snittytorna. Vrid degen med lätt hand till 3 baguetter som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila medan du värmer ugnen till 275C. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa. Grädda bröden i 13-14 min, och låt sedan svalna på galler utan bakduk.


Kommentarer
Postat av: Ewelina - modell

Hur mycket är 3 ärtstora bitar jäst? :)

2013-04-09 @ 19:24:45
URL: http://lifebyewe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0